«Άκλαυτο» το σχέδιο της Football League, ξέσπασαν σε γέλια …

 

 

«Άκλαυτο» το σχέδιο της Football League, ξέσπασαν σε γέλια στην ΕΠΟ

 

Το χλευασμό της ΕΠΟ έφερε το άκουσμα και μόνο της ύπαρξης πρότασης να μείνουν όλες οι ομάδες των πλέι άουτ της Β’ Εθνικής και να ανέβουν όλες οι δευτεραθλήτριες ομάδες από τη Γ’ Εθνική, ώστε το νέο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας να διεξαχθεί σε δύο ομίλους με 12-14 ομάδες…

«Μήπως θέλουν να ανέβουν κατευθείαν στη Σούπερ Λίγκα, μήπως αυτό είναι καλύτερο, πώς και δεν το σκέφτηκαν;», είπε χαρακτηριστικά στο κορυφαίος παράγοντας της Ομοσπονδίας, χωρίς να μπορέσει εν τέλει να συγκρατήσει τα γέλια του.

Ως εκ τούτου, οι έτσι κι αλλιώς απειροελάχιστες πιθανότητες της πρότασης που έριξε στο τραπέζι η Επισκοπή στο Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής τη Δευτέρα (22/6) εξανεμίσθηκαν με το καλημέρα και η όλη ιδέα να βολευτούν όλοι πηγαίνει… άκλαυτη.

Κατ’ επέκταση γίνεται αντιληπτό πως απορρίπτεται μόνο στο άκουσμά της και μοιραία πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων εν όψει του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την Πέμπτη (25/6) και της Γενικής Συνέλευσης την επόμενη μέρα.

Ένα άλλο στοιχείο, πάντως, που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι η εν λόγω περιβόητη πρόταση δεν μπήκε ΠΟΤΕ σε ψηφοφορία, παρά τα όσα αρχικά είχαν διαρρεύσει. Συγκεκριμένα, όντως συζητήθηκε, ναι μεν πέρασε, αλλά σιωπηρά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Τέλος στις ματαιώσεις αγώνων για χρέη προς ποδοσφαιριστές

 

Στις 10 Μαΐου ο Πιερικός έχασε ματς στα χαρτιά (3-0) από τον Αιγινιακό για ληξιπρόθεσμη οφειλή σε πρώην ποδοσφαιριστή του (Δημήτρη Ίτσιο). Μάλιστα, αρκετές ακόμα ΠΑΕ πρόλαβαν στο… παρά πέντε να πληρώσουν δόσεις για να μην ηττηθούν εκτός γηπέδου. Το τοπίο, ωστόσο, θα αλλάξει από την επόμενη σεζόν. Όπως μεταφέρθηκε στο συμβούλιο της Football League τη Δευτέρα (22/06) η ΕΠΟ αποφάσισε πρόσφατα να ορίζονται όλοι οι αγώνες και όποια ομάδα δεν έχει φροντίσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, μετά τον αγώνα θα τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών (-3).