Απορρίφθηκε η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας

 

 

Απορρίφθηκε η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας

 

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών είπε «όχι» στην έκπτωση της νόμιμης διοίκησης της ΕΠΟ * Στα τάρταρα όλες οι ερασιτεχνικές ομάδες της εν λόγω Ένωσης μεταξύ των οποίων και η Νίκη Βόλου

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια ανατροπής, μέσω της δικαστικής οδού, της νόμιμης διοίκησης της ΕΠΟ με αφορμή την προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας ώστε να κηρυχτεί έκπτωτη με το πρόσχημα της εμπλοκής στελεχών της Ομοσπονδίας στην υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης και να διορισθεί άλλη της αρεσκείας της εν λόγω Ένωσης και των υποστηρικτών της.

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών απέρριψε την… πολυδιαφημισμένη προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας την Τετάρτη (10/6) και έτσι η επιχειρούμενη επιβολή διοίκησης χωρίς αρχαιρεσίες απέτυχε παταγωδώς.

Μια απόφαση λίγο πολύ αναμενόμενη και λογική, που αφενός προασπίζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αλλά ταυτόχρονα θέτει προ των ευθυνών της την ΕΠΣ Θεσσαλίας, η οποία αν δεν αποσύρει την αίτηση της, τότε οδηγεί σε αφανισμό όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες που ανήκουν σε αυτή, μεταξύ των οποίων και την ιστορική Νίκη Βόλου. Και αυτό διότι μετά την παραβίαση του καταστατικού της ΕΠΟ με την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια η Ομοσπονδία απέβαλε από τους κόλπους της την ΕΠΣ Θεσσαλίας και καμία ομάδα που ανήκει σε αυτή δεν μπορεί να λάβει μέρος σε κάποιο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

 

Περίμεναν την… ήττα τους

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πλευρά της ΕΠΣ Θεσσαλίας έδειχνε από την Τρίτη (9/6), που εκδικάστηκε η υπόθεση ότι περίμενε την ήττα της! Και αυτό γιατί είχε καταθέσει τέσσερα επιπλέον αιτήματα στην περίπτωση που απορριφθεί η αρχική της κίνηση!

Από την άλλη πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ της ΕΠΟ είχαν κάνει 39 Ενώσεις, καθώς και τρεις ομάδες (Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος) που μας εκπροσωπούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ΕΠΟ όσο και οι τρεις ΠΑΕ επικεντρώθηκαν στους κινδύνους αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου εξαιτίας της προσφυγής της ΕΠΣ Θεσσαλίας στα πολιτικά δικαστήρια κατά παράβαση του αυτοδιοίκητου

Ο νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού Θεόδωρος Γιαννίκος, υποστήριξε ότι διακύβευα είναι πολύ μεγάλο, εφόσον γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και πως η ζημία για το ελληνικό ποδόσφαιρο υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη κάλεσε την ΕΠΣ Θεσσαλίας να υποστηρίξει με διαφορετικό τρόπο το αίτημά της, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αρμόδια όργανα εντός της ομοσπονδία.

Παράλληλα ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Μαζαράκης τόνισε: «Η Ένωσή σας (σ.σ. Θεσσαλίας) υποστήριζε μονίμως τις αποφάσεις της ΕΠΟ μέχρι τώρα. Το καλοκαίρι του 2013 ψήφισε υπέρ της τιμωρίας των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου, επειδή είχαν καταθέσει προσφυγή στο Ειρηνοδικείο».

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΣ Θεσσαλίας Γιώργος Παναγόπουλος χαρακτήρισε «καραμέλα» τα περί Grexitκαι επιπρόσθετα είπε ότι: «Υπέρ της ΕΠΟ προσέφυγαν ομάδες οι πρόεδροι των οποίων εμπλέκονται σε στημένα»!

Όσο για τα τέσσερα επιπλέον αιτήματα που τέθηκαν από πλευράς ΕΠΣ Θεσσαλίας προς το δικαστήριο αν δεν γινόταν δεκτή η αρχική της προσφυγή, για την ιστορία αυτά είναι τα εξής:

Α) Να αντικατασταθούν τα 11 μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ που αντιμετωπίζουν κατηγορίες από την έρευνα της Δικαιοσύνης.

Β) Να ανασταλεί η λειτουργία των επιτροπών της ΕΠΟ.

Γ) Να γίνουν άμεσα εκλογές.

Δ) Να απορριφθούν οι πρόσθετες παρεμβάσεις 39 Ενώσεων, καθώς και αυτές των Ολυμπιακού, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου.

Η εκδίκαση της προσφυγής της ΕΠΣ Θεσσαλίας είχε πάρει αρχικά αναβολή μίας ημέρας μετά από αίτημα της ΕΠΟ που έγινε δεκτό, καθώς ήταν αρχικά προγραμματισμένη τη Δευτέρα (8/6).

Τέλος, η κύρια συζήτηση επί της προσφυγής της ΕΠΣ Θεσσαλίας (αφού σε πρώτη φάση κινήθηκε η διαδικασία μέσω ασφαλιστικών μέτρων) θα γίνεις τις 18 Νοεμβρίου, αλλά μετά την πρώτη απορριπτική απόφαση του Ειρηνοδικείου γίνεται αντιληπτό ότι δεν έχει καμία ουσιαστική τύχη.

 

 

 

 

.