Απόλλων Καλαμαριάς: Εποχή Γιώργου Ιωακειμίδη!

 

 

 

Απόλλων Καλαμαριάς: Εποχή Ιωακειμίδη!

 

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τον ερασιτέχνη Απόλλωνα και επίσημα σε συνέντευξη τύπου ο νέος έφορος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Αρχικά, ο πρόεδρος του ΜΓΣ Απόλλωνα, Παναγιώτης Χατζηανδρέας,  καλωσόρισε το νέο έφορο του τμήματος, ο οποίος στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά το πλάνο του και τους στόχους που θα πρέπει να έχει η νέα ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Παναγιώτης Χατζηανδρέας (Πρόεδρος ΜΓΣ Απόλλωνα): Σας καλωσορίζω στην συνέντευξη τύπου, για την παρουσίαση του νέου εφόρου του ποδοσφαιρικού τμήματος, για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μετά από δύο γενικές συνελεύσεις, καταλήξαμε σε συμφωνία την προηγούμενη Παρασκευή με τον κ .Ιωακειμίδη, ο οποίος από την αρχή του ενδιαφέροντος του ήταν σταθερός στις απόψεις του, επιμένοντας για την ενασχόληση του με την ομάδα. Ανταποκρίθηκε πλήρως σε ότι του ζητήθηκε από πλευράς μας, υπογράφοντας και το συμφωνητικό για το κόστος της ομάδας. Ανέλαβε να οδηγήσει την ομάδα στη νέα Γ’ Εθνική και τον μόνο εκπρόσωπο του Ποντιακού στοιχείου ανά τον κόσμο. Σε μια εποχή οικονομικά δύσκολη στην χώρα με όλα όσα συμβαίνουν.

Στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη αναφέρθηκε  στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα, τα όποια μετά από ένα χρόνο ξανά πέρασαν στα χέρια του ερασιτέχνη και το πώς θα κινηθούν τη νέα χρονιά. Όπως τόνισε, όλα αυτά τα χρονιά  αποκομίσαμε γνώσεις και οργάνωση στα τμήματα αυτά, ώστε να μπορούν να  δουλεύουν όλα στην εντέλεια. Βεβαία, η περυσινή χρονιά που τα τμήματα πέρασαν στα χέρια της ΠΑΕ, υπήρξε μια  οπισθοχώρηση στην πορεία των τμημάτων. Τέλος, ανέφερε σε ερώτηση για το χρέος της ΠΑΕ προς τον ερασιτέχνη, ότι η ΔΕΗ δεν έχει εξοφληθεί.

Στην συνεχεία τον λόγο πήρε ο νέος έφορος των Ποντίων, παρουσιάζοντας το νέο τεχνικό επιτελείο του Απόλλωνα, αλλά και το πλάνο του για τη νέα χρονιά, απαντώντας παράλληλα και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Γεώργιος Ιωακειμίδης (Έφορος Ποδοσφαιρικού Τμήματος): Σας καλωσορίζω στη νέα εποχή της ομάδας, στο μέρος που θα είναι πλέον το σπίτι μας.  Από την προηγούμενη Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΜΓΣ μας έδωσε την ευχή του υπογράφοντας το συμφωνητικό μαζί μας, ώστε να οδηγήσουμε την ομάδα στην Γ’ εθνική. Πιστεύω να έχουμε όλο τον κόσμο του Απόλλωνα μαζί μας, προσπαθώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα μεταγραφικό, το όποιο οικονομικά θα είναι κάπως «στενό» και αυτό γιατί πρώτα θέλουμε να δούμε αν οι παίκτες που έχουμε επιλέξει είναι στην κατάσταση που εμείς θέλουμε και ύστερα να υπογραφούν συμβόλαια. Έχουμε μια λίστα με παίκτες που εξετάζονται, χωρίς όμως να μπορούμε να πούμε κάτι ακόμα, μιας και πρέπει πρώτα να περάσουν από τεστ για να υπογράψουν. Έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με γήπεδα, ώστε να μπορούν να δοκιμαστούν οι παίχτες αυτές τις μέρες. Στις εδώ εγκαταστάσεις αν και είναι καλές, χρειάζονται ακόμα κάποιες βελτιώσεις, ώστε να φτάσουν σε τέλεια κατάσταση. Προπονητής αναλαμβάνει ο Απόστολος Πάππας και βοηθός του ο Νικόλαος Ορφανίδης και ο Νούλης Σιαμίδης, ο όποιος θα είναι προπονητής τερματοφυλάκων. Επίσης φυσιοθεραπευτής της ομάδας αναλαμβάνει ο Ηλίας Μαρίνος.

Αναφερόμενος στο μπάτζετ της νέας χρονιάς και αν αυτό μπορεί να φέρει πρώτιστος την σωτηρία και μετά την άνοδο της ομάδας, ο κ. Ιωακειμίδης τόνισε πως ανάλογα με την πορεία της ομάδας, θα ανεβαίνουν και οι στόχοι και τα ποσά που θα επενδύονται. Η ομάδα από την πρώτη κιόλας αγωνιστική  πρέπει να κερδίζει και να έχει στόχους πρωταθλητισμού, ώστε να μπορεί να είναι ψηλά σε θέσεις. Το πλάνο μας είναι τριετίας, ώστε η ομάδα τον πρώτο χρόνο να βάλει της βάσεις, ώστε τον δεύτερο χρόνο να είναι έτοιμη για την άνοδο. Από πλευράς ερασιτέχνη μας έχουν δώσει έναν επί πλέον χρόνο στην προσπάθεια μας, όμως εμείς θέλουμε να είμαστε  ανεβασμένοι, αν όχι φέτος από του χρόνου. Τρέχουμε το χορηγικό πρόγραμμα και ως το Σάββατο θα έχουν ανακοινωθεί οι πρώτες χορηγίες, αλλά και ο βασικός κορμός των  ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν τη νέα αυτή προσπάθεια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και για την τηλεοπτική κάλυψη αγώνων, όμως τόνισε δεν έχουν έρθει σε κάποιες επαφές ακόμα. Την σκυτάλη πήρε ο νέος προπονητής των Ποντίων Απόστολος Πάππας.

Απόστολος Πάππας (Νέος προπονητής του Απόλλωνα): Ξεκινώντας θα ήθελα να πω, πως είναι μεγάλη μου τιμή για μένα και το επιτελείο μου να είμαστε στο τιμόνι του Απόλλωνα. Εδώ δεν είμαστε για να πούμε μεγάλα λόγια, αλλά ότι θα δουλέψουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο. Εμείς από πλευράς μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τους ποδοσφαιριστές που θα φέρει η διοίκηση, να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση,  για να  μπορούμε να τους διδάξουμε τα τακτικά στοιχειά που χρειάζεται, ώστε να έρχεστε στο γήπεδο και να χαίρεστε την ομάδα και γιατί όχι σαν κρυφό στόχο να πανηγυρίσουμε μαζί.. Το σημαντικό είναι ότι η διοίκηση δεν μας πιέζει, ώστε από τον πρώτο χρόνο κιόλας να ανέβουμε το σκαλί, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι θα επαναπαυτούμε. Δίπλα μου έχω τον Νούλη Σιαμίδη, ο οποίος είναι η συνέχεια του μακαρίτη Αλέκου Περγαμηνέλη, ενώ μαζί μου θα είναι και ο νεαρός Νίκος Ορφανίδης, ο όποιος άφησε την ενεργό δράση στο ποδόσφαιρο για να γίνει γυμναστής και βοηθός προπονητή. Στις δοκιμές εκτός από άγνωστους παίχτες σε μας, θα δοκιμαστούν και τα παιδιά που στελέχωσαν πέρυσι την Κ20 της ΠΑΕ Απόλλων, ώστε να δούμε ποια από τα παιδιά αυτά μπορούν να στελεχώσουν και την νέα χρονιά τον σύλλογο.