Δήλωση… τρόμου από Γκιρτζίκη μετά τις αποκαλύψεις για ….

 

Δήλωση… τρόμου από Γκιρτζίκη μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο «πυραμίδας» στην διαιτησία

 

Αναταραχή στους κόλπους της ΕΠΟ και της ΚΕΔ προκαλεί η υπόθεση της πυραμίδας στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ακόμη και υψηλόβαθμος παράγοντας της διαιτησίας.

Πρόκειται για μία επιχείρηση στην οποία τα μέλη της πληρώνουν εγγραφή 300 ευρώ και συνδρομή 50 ευρώ το μήνα, αλλά αν φέρουν στην εταιρία τέσσερα νέα μέλη τότε «γλιτώνουν» την συνδρομή. Η εταιρία είναι καθ’ όλα νόμιμη και το κέρδος για τα μέλη της είναι ταξίδια σε τόπους της αρεσκείας τους είτε σε χαμηλές τιμές, είτε δωρεάν.

Μέλη της συγκεκριμένης εταιρίας όμως, μεταξύ άλλων είναι διαιτητές, βοηθοί παρατηρητές από όλες τις κατηγορίες αλλά και τουλάχιστον ένας υψηλόβαθμος παράγοντας της διαιτησίας. Κι εδώ υπάρχει θέμα αφού επίκεινται αποκαλύψεις εντός των επόμενων ημερών σύμφωνα με τις οποίες εν ενεργεία διαιτητές που ανήκουν στην πυραμίδα, ορίζονταν σε αγώνες πρωταθλημάτων αντί για συναδέλφους τους που ήταν εκτός.

Για το θέμα είναι ενήμερος ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου ο οποίος ακόμη, δεν έχει επέμβει. Παρακολουθεί όμως, στενά τις εξελίξεις ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, προχώρησε σε αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα μετά από εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ, όπου ένα από τα μέλη της «πυραμίδας», με τα αρχικά Γ.Ν., αποκάλυψε με λεπτομέρειες στον ραδιοφωνικό αέρα τον τρόπο που λειτουργούσε ολόκληρο το σύστημα της «πυραμίδας», τα ποσά που διακινούνταν και τη λειτουργία της εντός των συνόρων, τον τρόπο μύησης αλλά και την συμμετοχή διαιτητών και ανθρώπων που κινούνται ευρύτερα στο ποδόσφαιρο.

Στην εκπομπή έγινε γνωστό ότι άνθρωπος της διαιτησίας φέρεται έτοιμος να παραδώσει τον φάκελο στον εισαγγελέα, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη κινηθεί αυτεπάγγελτα και πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα με σκοπό την αποκάλυψη γνωστών προσώπων από το χώρο της διαιτησίας που δρούσαν στο προσκήνιο με πρόσχημα την δημιουργία αυτής της «πυραμίδας», αλλά με απώτερο σκοπό και στόχο να ορίζουν συγκεκριμένους διαιτητές και κυρίως τους ίδιους που είχαν συμμετοχή σε αυτή την «εταιρία».

Ο εισαγγελέας ζήτησε στοιχεία από την εκπομπή της Ερα Σπορ, ώστε να διερευνήσει τις καταγγελίες που ακούστηκαν αναφορικά με την εμπλοκή διαιτητών στην υπόθεση, καθώς οργιάζουν οι φήμες ότι μεγαλοστέλεχος της ελληνικής διαιτησίας είναι ο εγκέφαλος της υπόθεσης και με την ιδιότητά του αυτή, ανάλογα με την παρουσία των διαιτητών στην πυραμίδα, μεσολαβούσε ώστε να ορίζονται στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος συνεχώς συγκεκριμένοι διαιτητές!

Μιλώντας μάλιστα σχετικά με το θέμα στην ΕΡΑ Σπορ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκριτζίκης, δήλωσε ουσιαστικά «άγνοια» για το θέμα, ωστόσο δεσμεύτηκε πως θα το διερευνήσει. Χαρακτηριστικά είπε: «Πολύ αμυδρά έχω ενημερωθεί. Δεν το έχω δει ακόμα το θέμα, δεν το έχω ψάξει. Τουλάχιστον στη χρονιά που πέρασε δεν έχω δει κάτι με τους ορισμούς. Αλλά θα το διερευνήσω. Εγώ δεν έχω όχι στοιχεία, αλλά ούτε και τις πληροφορίες που χρειάζονται. Είναι πολύ λεπτό αλλά εύχομαι να μην είναι τόσο σοβαρό διότι με κάνετε να τρομάζω».

 

Η αντίδραση του Βασάρα: «Ολα είναι συκοφαντίες»

 

Με επίσημη ανακοίνωσε που μοίρασε στα ΜΜΕ ο Κύρος Βασάρας τοποθετήθηκε για όσα ακούστηκαν για το όνομά του σε τηλεοπτική εκπομπή και προανήγγειλε νομικές κινήσεις. Αναλυτικά

«Σήμερα τα ξημερώματα μέσω της τηλεοπτική εκπομπής «Δίκη» του κ. Θωμαΐδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ υπέστην εντελώς απρόκλητη και συκοφαντική επίθεση, παρουσιαζόμενος να εμπλέκομαι δήθεν σε μεγάλο σκάνδαλο υπόθεσης με πυραμίδες που ερευνά ο εισαγγελέας, με δήθεν αδήλωτα εισοδήματα, με δήθεν στρατολόγηση διαιτητών με αντάλλαγμα ταξίδια και χρηματικά ανταλλάγματα, τα οποία σε συνδυασμό με την θέση μου στην ΕΠΟ δήθεν επηρεάζουν την επαγγελματική ανέλιξη των παραπάνω διαιτητών κλπ. Η εμπλοκή μου δε αυτή στοιχειοθετείται κατά τον ανωτέρω δημοσιογράφο από κάποιες ακατάληπτες αναφορές του ονόματός μου από τον κ. Ζωγράφο, σε προφανώς παρανόμως υποκλαπείσες και πιθανώς και συρραφείσες δήθεν συνομιλίες του με αγνώστους, τις οποίες ανέγνωσε απομαγνητοφωνημένες ο ανωτέρω δημοσιογράφος, χωρίς να μπορεί φυσικά να αποδειχθεί, ούτε αν αυτό που ανέγνωσε αφορά πράγματι συνομιλία του κ. Ζωγράφου, ούτε τη γνησιότητα του περιεχομένου της και κυρίως, χωρίς να εξηγεί πώς κατέχει και αναπαράγει -υπό σκανδαλώδη ασυλία από τις Εισαγγελικές Αρχές, που οφείλουν να παρέμβουν αυτεπαγγέλτως για κακουργηματικές διώξεις- παράνομα υποκλαπείσες ιδιωτικές συνομιλίες τρίτων. Οι ανωτέρω ισχυρισμοί δήθεν υπό το πέπλο της δημοσιογραφικής ιδιότητας αποτελούν οργιώδη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και παραποίηση της αλήθειας και αποβλέπουν με απόλυτη επίγνωση της σημασίας των όσων αναφέρθηκαν στην βάναυση κατ’ εξακολούθηση προσβολή της προσωπικότητάς μου, του επαγγελματικού μου κύρους και εν γένει βλάβης μου, πιθανώς στην κάμψη μου και πάντως για σκανδαλοθηρικούς λόγους.

Είναι γνωστό ότι είμαι επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου και συνεργάζομαι με τουριστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, όπως τουριστικά γραφεία, οργανισμούς, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά club, tour operators, εταιρείες διαδικτυακού marketing, ταξιδιωτικές μηχανές αναζήτησης κλπ. και νομίμως δηλώνω όλα τα φορολογικά μου εισοδήματα, αποδίδοντας τους φόρους από όλες τις δραστηριότητες απασχόλησής μου ως φορολογικός κάτοικος της Ελλάδας. Η μακρόχρονη εμπειρία και η ενασχόλησή μου με τον τουρισμό μου παρέχει την δυνατότητα να παρέχω συμβουλές σε τουριστικά θέματα για τουριστικούς  προορισμούς. Δεν ανήκω και δεν συμμετέχω σε καμία εταιρεία «πυραμίδας» και ουδέποτε έχω ασχοληθεί με ανταλλαγή χρημάτων, χωρίς την πώληση ή αγορά προϊόντος. Συναλλάσσομαι μόνο με νόμιμες επιχειρήσεις και εκδίδω τα απαραίτητα πάντα εκ του νόμου δικαιολογητικά σε όλες τις συναλλαγές μου.

Παράλληλα, όλοι γνωρίζουν ότι η ιδιότητα που έχω στην ΕΠΟ, είναι αυτή του Συμβούλου Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης και η αποκλειστική μου ευθύνη και αρμοδιότητα είναι η εκπαίδευση διαιτητών και η παροχή συμβουλών σε θέματα και προγράμματα εκπαίδευσης, χωρίς την παραμικρή μου δυνατότητα ανάμιξης σε θέματα αξιολόγησης και ορισμών διαιτητών σε οποιαδήποτε κατηγορία ποδοσφαίρου.

Η εντιμότητα και το ήθος το οποίο με διακρίνει στον χώρο, εκπροσωπώντας επάξια το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλες τις θέσεις από τις οποίες το υπηρέτησα και υπηρετώ είναι γνωστή σε όλο το φίλαθλο κοινό. Αυτή η εντιμότητα όμως, προφανώς δεν αρέσει σε κάποιους και παρότι δέχθηκα δολοφονική επίθεση στο παρελθόν κάτω από το σπίτι μου με σκοπό τη βιολογική μου εξόντωση, ώστε να μην αναλάβω κάποιο πόστο στην διαιτησία, τώρα που η ΕΠΟ αναγνωρίζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου με καλεί σε αυτή τη θέση, δυστυχώς επιχειρείται πάλι η επαγγελματική μου εξόντωση για τους ίδιους λόγους.

Σας δηλώνω λοιπόν ότι ήδη έδωσα εντολή στο δικηγόρο μου κ. Ανδρέα Παπαρηγόπουλο να προβεί στα νόμιμα, εναντίων όσων με συκοφάντησαν και όσων έστω και με υπονοούμενα αναφερθούν σε δήθεν εμπλοκή του ονόματός μου σε παρόμοια «σκάνδαλα».

Εξυπακούεται ότι είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης –όπως υπήρξα πάντα – για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις τυχόν μου ζητηθούν –αν πράγματι υπάρχει και διερευνάται- κάποια τέτοια υπόθεση.

Με εκτίμηση

Κύρος Βασάρας

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2015»