ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ : Το πάθημα έγινε μάθημα

 

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
 
Το πάθημα έγινε μάθημα

 

Πέρσι η Δόξα ξεκίνησε με στόχο την παραμονή της καθώς οι παλινωδίες την υποχρέωσαν να μπει στην δημιουργία μια ανταγωνιστικής ομάδας και με τις κινήσεις που έγιναν στην πορεία του πρωταθλήματος, κατέληξε όχι μόνο να κερδίσει άνετα τον πρωταρχικά στόχο αλλά να καταταγεί στην 4η θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής κατηγορίας, βάζοντας ταυτόχρονα παρακαταθήκη και για την επόμενη περίοδο.

Με βάση τις εμπειρίες και την γνώση που χάρισε αυτή η διαδρομή, οι διοικούντες της ομάδας κάνουν τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου. Η λίστα με τις προτάσεις του Ανδρέα Παντζιαρά, με τον οποίο φρόντισαν να ανανεώσουν την συνεργασία γρήγορα, σε ότι αφορά την επάνδρωση του δυναμικού της ομάδας, τις αποχωρήσεις και τις ενισχύσεις, ήταν ο κεντρικός οδηγός στις κινήσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση η συγκατάθεση του προπονητή ήταν απαραίτητη προκειμένου να γίνει η κίνηση. Δείγμα γραφής μιας αγαστής συνεργασίας, που είναι απαραίτητη όταν μια ομάδα ξεκινάει με υψηλούς στόχους.

Βέβαια το οικονομικό και οι δυνατότητες του ταμείου της Δόξας είναι συγκεκριμένα στοιχεία και το ευτύχημα για το σύλλογο είναι όλα λειτουργούν στην λογική της μέχρι τέλους συνέπειας. Αυτό φυσικά είναι που δίνει το καλό πρόσωπο προς τα έξω για την ίδια την ομάδα.

Με δεδομένες και γνωστές τις αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας, μέσα σε είκοσι μέρες έγιναν οκτώ μεταγραφικές κινήσεις. Κριτήρια η εμπειρία που είναι απαραίτητη όταν υπάρχουν υψηλοί στόχοι, οι οποίοι σχεδόν πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες, η ποδοσφαιρική ικανότητα και η ηλικιακή προοπτική.

Σε όλα αυτά δίπλα, η καταγωγή ήταν ένα ακόμη κριτήριο, τόσο για λόγους ψυχισμού λόγω εντοπιότητας όσο και για λόγους οικονομικούς που είναι αυτονόητοι όταν τα οικονομικά μεγέθη είναι συγκεκριμένα και δεν θέλει κανείς να τα υπερβεί, εκθέτοντας μελλοντικά τον σύλλογο.

 

Ένας τερματοφύλακας και ότι άλλο χρειαστεί

 

Tο έμψυχο υλικό της Δόξας αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο. Κάτω από τα δοκάρια είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει άλλη μια προσθήκη. Ο Τάσος Καράδαης έχει δώσει σαφέστατο δείγμα των δυνατοτήτων του και δίπλα του θα έχει πλέον τον Βαγγέλη Παγκάκη που και αυτός έχει δώσει πολύ καλά δείγματα γραφής με την φανέλα της Ελευθερούπολης.  Έτσι είναι δεδομένο ότι αναζητείται ο τρίτος της …παρέας, χωρίς όμως να υπάρχει βιασύνη καθώς απαιτείται μια εξίσου καλή επιλογή για αυτήν την τόσο νευραλγική θέση. Μετά την αρνητική απάντηση του Μένκα ακολούθησαν ορισμένες βολιδοσκοπήσεις ωστόσο τίποτε δεν προχώρησε ακόμη για διαφορετικούς λόγους στην κάθε περίπτωση.

Πέρα από τον «άσσο» υπάρχει ενδιαφέρον για έναν ακόμη αμυντικογενή μέσο. Δύο περιπτώσεις που υπήρχαν, δεν έχουν συνέχεια. Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει πλέον βιασύνη από την πλευρά των διοικούντων. Αν προκύψει κάτι το αξιόλογο μέχρι την προετοιμασία αυτό θα εξεταστεί ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση θα περιμένουν και τα πρώτα φιλικά ώστε να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα της ομάδας όπου θα φανούν πιο καθαρά οι όποιες αγωνιστικές αδυναμίες της και εκεί επάνω να ακολουθήσουν κάποιες συμπληρωματικές κινήσεις που προφανώς θα κριθούν αναγκαίες.

 

Το έμψυχο υλικό της Δόξας

 

-Το δυναμικό της ομάδας απαρτίζεται πλέον από 24 ποδοσφαιριστές. Οι 16 είναι αυτοί που παρέμειναν και δίπλα τους προστέθηκαν μέχρι τώρα άλλοι οκτώ.

Έτσι από τις 10 Ιουνίου στο υπάρχον δυναμικό προστέθηκαν κατά χρονική σειρά οι:

Άγγελος Βραμέντζαλης             (17-1-94) κεντρικός αμυντικός

Βαγγέλης Παγκάκης                  (28-5-93) τερματοφύλακας

Κώστας Διαμαντίδης                 (19-3-85) μέσος

Θωμάς Γκαρακλίδης                  (23-5-89) κεντρικός αμυντικός

Μάρκος Ντος Σάντος                 (18-5-81) επιθετικός

Χρυσόστομος Ρεβυθόπουλος  (19-12-95) αμυντικός

Νίκος Γκαϊδατζής                        (22-2-94) επιθετικός

Δημήτρης Γαϊδαρτζής                (7-2-84) επιθετικός

Μαζί τους στο δυναμικό της Δόξας συμπεριλαμβάνονται οι:

Τερματοφύλακες: Καράδαης

Αμυντικοί: Λάσπατζης Πετρόπουλος Παπαζούδης Σιάμπος Τσιάρας

Μέσοι: Κανετίδης Κυσίδης Μπάμπουρας Ντουτσαρίδης Στόικος Τουνγκελίδης

Επιθετικοί: Δούμπλατζης Κυριακίδης Χαριτίδης

-Παραμένει σε εκκρεμότητα η τελική απάντηση του Γιάννη Περσίδη σε ότι αφορά την παραμονή του στην ομάδα με τις προϋποθέσεις που του έθεσε η διοίκηση, σε αντίθεση με τον Αντώνη Τσοχαταρίδη που αποφάσισε να αποχωρήσει και έδωσε αρνητική απάντηση. Ωστόσο μέχρι τότε ο νεαρός μέσος λογίζεται στο έμψυχο υλικό της Δόξας.