Εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο το διευρυμένο εκλογικό σώμα της ΕΠΟ!

 

Εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο το διευρυμένο εκλογικό σώμα της ΕΠΟ!
 
Σε ισχύ πλέον το καταστατικό που πέρασε ο Γιώργος Σαρρής τον Ιούνιο του 2014

 

Μια ιστορική αλλαγή στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι πλέον γεγονός… Και αυτό διότι το πολυσυζητημένο ζήτημα της διεύρυνσης του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ, που είχε προτείνει και περάσει αρχικά στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας ο πρώην πρόεδρος της Γιώργος Σαρρής, πήρε εν τέλει σάρκα και οστά!

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης του Ιουνίου του 2014 για τις αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ εγκρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Ειρηνοδικείο Αθηνών και μάλιστα τη Δευτέρα (18/5) έγινε και η σχετική κατάθεση του νέου καταστατικού στην Περιφέρεια Αττικής.

Έτσι, το εκλογικό σώμα στην ΕΠΟ παύει να απαρτίζεται μόνο από τους προέδρους των ΕΠΣ (53 ή 55 ανά περίπτωση) και πλέον φτάνει κοντά στους 200 εκλέκτορες.

Διαφοροποίηση πολύ σημαντική, που συντελεί στον εκδημοκρατισμό των εκλογών της ΕΠΟ και ασφαλώς αυτό το πιστώνεται ο Σαρρής, αφού ήταν ο μόνος πρόεδρος που τόλμησε διαχρονικά κάτι τέτοιο.

Για πρώτη φορά κάθε ομάδα της Σούπερ Λίγκας έχει από μία ψήφο, ενώ κάθε Ένωση, συμπεριλαμβανομένης και της Ένωσης Β’ Εθνικής, έχει πλέον τρεις (τον πρόεδρο εξ οφίτσιο και ακόμα δύο του Δ.Σ. της κάθε ΕΠΣ έπειτα από ψηφοφορία).

Από εκεί και πέρα, ακόμα μια σημαντική διαφοροποίηση είναι η εκλογή των μελών των πειθαρχικών οργάνων (μικτό σύστημα με δικαστές και δικηγόρους), μέσα από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ ανά τετραετία.

 

 

 

.