Άπαντες ταξίδεψαν στην Καλαμαριά για τους «μαυραετούς».

Όλοι μέσα στη Δόξα

 

Άπαντες ταξίδεψαν στην Καλαμαριά για τους «μαυραετούς».

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας πήρε και τους 27 ποδοσφαιριστές μαζί του για το ντέρμπι μισής… κατηγορίας, κόντρα στον Απόλλωνα (9/4, 16:00). Ο τεχνικός των Δραμινών θα αποφασίσει την τελική 18άδα την τελευταία στιγμή, με τους μοναδικούς που δεν θα αγωνιστούν σίγουρα, να είναι οι Καρλόπουλος και Σάντος που δεν είναι έτοιμοι. Μοναδικός στόχος της Δόξας είναι το «τρίποντο» που θα τους φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η αποστολή των «μαυραετών» βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της Πόλης. Οι άνθρωποι του συλλόγου αναμένουν από τους φιλάθλους τους να δώσουν δυναμικό παρών, παρά την απαγόρευση μετακίνησης τους από την Πολιτεία.

 

Έτοιμοι και οι «Κοκκινόμαυροι»

 

Την αποστολή για το ντέρμπι με τη Δόξα (9/4, 16:00) ανακοίνωσε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς πήρε μαζί του 18 ποδοσφαιριστές για το εντός έδρας ματς κορυφής απέναντι στους «μαυραετούς». Ο τεχνικός των «ροσονέρι» δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Καπία, που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Καβάλα. Στόχος των Ποντίων είναι η νίκη που θα τους φέρει «αγκαλιά» με την άνοδο στη Football League. Το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο από φιλάθλους του Απόλλωνα, ενώ ερωτηματικό υπάρχει στην περίπτωση που επαληθευτούν τα σενάρια περί παρουσίας των φιλάθλων της Δόξας στην Καλαμαριά.

Η αποστολή: Μένκα, Καλογεράκης, Σαμαράς, Δαλιανόπουλος, Πετρούσης,  Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Χατζηδημητρίου, Καλογέρης, Βεργώνης, Καλαϊτζίδης, Ζώτος, Συμελίδης, Ν’ Λουντούλου, Φάμπιο,  Κυβελίδης,  Πόποβιτς, Χασομέρης.

 

«Εκτός πραγματικότητας»

 

Την απάντηση της στον Βουλευτή Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη, έδωσε η ΓΓΑ.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πήρε θέση για τη διαμαρτυρία του κ. Κυριαζίδη στην απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της Δόξας στην Καλαμαριά.

Το Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ: «Ερωτηματικά προκαλεί η σπουδή του βουλευτή Δράμας, της Ν.Δ. Δημήτρη Κυριαζίδη, να εγκαλέσει τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, γιατί υπέγραψε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, στο παιχνίδι Απόλλων Καλαμαριάς – Δόξα Δράμας, για το οποίο υπήρξε εισήγηση απαγόρευσης μετακίνησης από την Ελληνική Αστυνομία για λόγους δημόσιας τάξης, άποψη την οποία συμμερίστηκε και η ΔΕΑΒ. Με δεδομένο ότι ο αγώνας χαρακτηρίζεται ντέρμπι, λόγω και του βαθμολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει, σε συνδυασμό και με την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των δυο πλευρών, η ΕΛΑΣ χαρακτήρισε το παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας και τόνισε ότι, λόγω και του ντέρμπι ΠΑΟΚ- ΠΑΟ, δεν μπορεί να διαθέσει επαρκείς δυνάμεις που θα εξασφάλιζαν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και της μετακίνησης των οπαδών της Δόξας Δράμας.

Με αυτά τα δεδομένα, η προσπάθεια του βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. Δημήτρη, Κυριαζίδη, να κατηγορήσει τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την αυριανή απαγόρευση, μόνο εκτός πραγματικότητας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ο κ. Κυριαζίδης, ως απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ και πρώην Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, οφείλει να γνωρίζει οτι ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογράφει τις όποιες απαγορεύσεις, μετά από σχετική εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΔΕΑΒ και της Διοργανώτριας Αρχής. Δεν θα ήταν επομένως δυνατόν, όταν τόσο η ΕΛΑΣ όσο και η ΔΕΑΒ εισηγούνται απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και προειδοποιούν για επεισόδια, ο Υφυπουργός να μην υπογράψει τη σχετική εντολή».

 

Δράμα, 09 Απριλίου 2017

ΑΠ: 1517

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

 Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με το χθεσινό Δελτίο Τύπου της προσπάθησε να “καλύψει” την περίεργη και προκλητική απόφαση του Υφυπουργού της σε βάρος μιας ιστορικής και πραγματικά αθλητικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Θα ήμουν δε ιδιαίτερα ικανοποιημένος εάν οι εισηγήσεις της Αστυνομίας γίνονταν όλες αποδέκτες από την σημερινή Κυβέρνηση, γιατί έτσι δε θα υπήρχε μεταξύ άλλων και το “άβατο των Εξαρχείων” και δε θα αποτελούσαν π.χ. οι ενέργειές της ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ για την απομάκρυνση των γνωστών-αγνώστων καταληψιών δημοσίων και ιδιωτικών ιδρυμάτων-κτιρίων, ως διατείνεται ο συντοπίτης μου κυβερνητικός Βουλευτής.

Δυστυχώς το ενδιαφέρον της σημερινής Κυβέρνησης για το κοινωνικό αγαθό της ασφαλείας, εκδηλώνεται ή απορροφάται κατά το δοκούν, λόγω των ιδεοληψιών της και των συμφερόντων που υπηρετεί.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

  Αποτελεί Πανελλήνια, εάν όχι παγκόσμια πρωτοτυπία, οι φίλαθλοι μιας ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας που συνέδεσε τη διαδρομή της, ως ποδοσφαιρομάνα και ως ταυτόσημη έννοια  ΔΟΞΑ=ΔΡΑΜΑ, να χαρακτηρίζονται, ύστερα από έναν αιώνα, εν δυνάμει κίνδυνος διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας από την σημερινή Κυβέρνηση.

Αποτελεί πρόκληση η χθεσινή απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οποίος ανιστόρητα και με ελαφρά τη καρδία αποδίδει μομφή σε μια κοινωνία και στην ποδοσφαιρική της ομάδα, “ αποφασίζοντας και διατάσσοντας” την απαγόρευση της οργανωμένης, αλλά και της μεμονωμένης μετακίνησης των φιλάθλων της, ωσάν να πρόκειται για μια ομάδα με αντιαθλητική στάση και συμπεριφορά.

Ας ΔΟΞΑσουμε ως Δραμινοί αρνητικά την ανεξήγητη αυτή στάση, ευχόμενοι στην ομάδα μας νίκη, δεσμευόμενος ο ίδιος ότι το όλο ζήτημα θα έχει συνέχεια.

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας

Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ

 

 

Επιμένει ο Σύλλογος Φίλων Δόξας «οι Μαυραετοί»
 
«Ο αντίπαλος μας φοβάται»

 

Υποκριτική χαρακτηρίζουν την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών οι φίλοι της Δόξας Δράμας

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Λέσχη Φίλων Δόξας Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως η απόφαση απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπειά τους. Οι φίλοι της Δόξας Δράμας ουδέποτε έχουν προκαλέσει επεισόδια, ενώ αναφέρονται στην επιθετική ανακοίνωση οπαδών του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τέλος, καταλήγουν πως η πρώτη μάχη κερδήθηκε, μιας και ο αντίπαλος έδειξε πως φοβάται τη Δόξα και τον κόσμο της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων μας στην Καλαμαριά, οργανωμένης και μεμονωμένης αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την ανεπάρκεια, τη ρηχότητα σκέψης και το φόβο ανάληψης ευθυνών από την αστυνομία και τον υφυπουργό αθλητισμού.

Από την άλλη πιστοποιεί τη δυναμική και τον μεγάλο όγκο των φιλάθλων μας. Μέχρι τώρα απαγορεύονταν οι οργανωμένες εκδρομές φιλάθλων ομάδων της super league.

Τώρα το πλαίσιο διευρύνεται και στους μεμονωμένους φιλάθλους.  Ο χουλιγκανισμός, η απειλή της δημόσιας τάξης κατοικοεδρεύει στους προστατευόμενους στρατούς των μεγάλων ομάδων…

Αντί λοιπόν η αστυνομία και η πολιτεία να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα, εντελώς πρόχειρα και εύκολα δείχνουν την αυστηρότητα τους στους φιλάθλους της ομάδας μας…

Ποτέ δεν προκαλέσαμε υποψία επεισοδίων, ποτέ δεν θέσαμε σε κίνδυνο την ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Και όμως, αντιμετωπιζόμαστε σαν εν δυνάμει ταραξίες και εγκληματίες.

Η απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια καθενός από εμάς..

Αλλά οι εύκολες αποφάσεις είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων που είτε δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, είτε δεν έχουν τη διάθεση και την ικανότητα να αντιληφθούν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Αναφέρεται στην εισηγητική πρόταση της αστυνομίας, άραγε για ποιο λόγο μετέβαλε ξαφνικά την στάση της- πως η απαγόρευση μετακίνησης είναι επιτακτική για λόγους δημόσιας ασφάλειας και τάξης.

Αυτή η απόφαση πάσχει από αοριστία αφού δεν εξειδικεύονται, αφενός λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε επεισόδια, αφετέρου δεν γίνεται επίκληση προηγούμενων ακραίων συμπεριφορών των φιλάθλων μας, οι οποίοι σε όλα τα παιχνίδια, σε όλες τις έδρες ήταν υπόδειγμα ήθους.

Ατομικά προστατευόμενα από το Σύνταγμα δικαιώματα μας προσβάλλονται στο όνομα δήθεν της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης. Πόση υποκρισία ακόμα!!

Αν υπάρχει κάποια απειλή για την διατάραξη της ασφάλειας, αυτή προέρχεται από συγκεκριμένο άνθρωπο της αντίπαλης ομάδας που αρέσκεται να μετέρχεται αντιαθλητικούς τρόπους επιβολής των δικών του όρων διεξαγωγής ενός αγώνα.

Προκαλεί κατάπληξη και απορία η αδράνεια του υπερευαίσθητου υπουργού και της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης να ενεργήσουν τα νόμιμα σε σχέση με την κατάπτυστη δημοσιευμένη ανακοίνωση συνδέσμου φιλάθλων του Απόλλωνα Καλαμαριάς με περιεχόμενο που προκαλεί τη βία  (απειλές για κομμένα λαρύγγια των δραμινών φιλάθλων). Μια ανακοίνωση που θα έπρεπε ήδη να είχε φτάσει στα χέρια του αρμόδιου αθλητικού εισαγγελέα. Περιμένουμε αλλά όχι για πολύ ακόμα….

Από τη μια ατιμωρησία για αυτεπάγγελτα διωκόμενα και τελεσθέντα αδικήματα και από την άλλη τιμωρία για ενδεχόμενη και αόριστη ανησυχία τέλεσης αξιόποινων πράξεων..

Καμιά απόφαση όμως δεν είναι ικανή να απαγορεύσει τη μετακίνηση των Δραμινών που ζούμε στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός και αν υπάρξει και νεότερη απόφαση του υπουργού που αποκλείσει τη μετακίνηση στην πόλη μας, στη γειτονιά που ζούμε…

Εμείς θα είμαστε στο γήπεδο όσο και αν κάποιοι παλεύουν με κάθε τρόπο για το αντίθετο. Όσο μας προκαλούν, όσο μας προσβάλλουν, τόσο μας πεισμώνουν…

Με τα πόδια και με τα αστικά λεωφορεία θα έρθουμε στο γήπεδο…

Προλαβαίνετε να μας απαγορεύσετε και την εντός της Θεσσαλονίκης μετακίνηση!!!

Υ.Γ. Η πρώτη μάχη κερδήθηκε!!! Ο αντίπαλος μας φοβάται…».

 

Δημοσίευμα – προβοκάτσια για απάτη με πλαστά εισιτήρια

 

Παρακάτω παραθέτουμε δημοσίευμα – προβοκάτσια από το σάιτ pamebala.gr, γνωστό για τα φιλοκαλαμαριώτικα δημοσιεύματα του:

«Αποκλειστικό : Μεγάλη απάτη με τα εισιτήρια του ντέρμπι στην Καλαμαριά!

Το pamebala.gr αποκαλύπτει μεγάλη απάτη που στήθηκε για να εξασφαλιστούν εισιτήρια για τον αυριανό τελικό της Καλαμαριάς

(από Γιάννης Μαυρόπουλος)

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του pamebala.gr  πως τις τελευταίες ώρες στήθηκε ολόκληρος μηχανισμός για να μπορέσουν φίλαθλοι προερχόμενοι από την Δράμα να εισέλθουν στο γήπεδο του Απόλλωνα στο αυριανό κρίσιμο παιχνίδι.

Τα στοιχεία που υπάρχουν αυτήν την στιγμή δείχνουν να έχουν περάσει με κάποιο τρόπο κάποια εισιτήρια στα χέρια  Δραμινών φιλάθλων ( περίπου 500)  και οι οποίοι με παράνομο τρόπο έχουν εκτυπώσει τόσα όσα για να δημιουργηθεί τεράστιο θέμα στον αυριανό αγώνα !

Η παράνομη αυτή ενέργεια σαφώς και έχει ενεργοποιήσει την ασφάλεια η οποία αυτήν την ώρα προσπαθεί να εξιχνιάσει την απάτη και να οδηγηθούν οι απατεώνες στην δικαιοσύνη !

Να θυμίσουμε πως με απόφαση του Υπουργού έχει απαγορευτεί η μετακίνηση με κάθε τρόπο φιλάθλων από την Δράμα στην Θεσσαλονίκη.

Τα μέτρα θα είναι πολύ αυστηρά από την αστυνομία για τους έχοντες και κατέχοντες παράνομα εισιτήρια»!

 

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής (4 μ.μ.), έχουμε:

 

ΑΟ Καρδίας – Καμπανιακός

Εορδαϊκός – Απόλλων Παραλιμνίου

Δόξα Προσκυνητών – Νέστος Χρυσούπολης

ΑΠΕ Λαγκαδά – ΦΑΣ Νάουσα

Αλμωπός Αριδαίας – Μακεδονικός  Φούφα

Ορφέας Ξάνθης – Α.Ε. Ποντίων Βατόλ.  3-0 α.α.

 

Ρεπό: Α.Ο. Καβάλα