Ένσταση η Δόξα…Η ανακοίνωση του Απόλλωνα Καλαμαριάς:

 

 

Ένσταση η Δόξα Δράμας

 

Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα του Απόλλωνα Καλαμαριάς με την ΑΕΠ Βατολάκκου κατέθεσε η Δόξα Δράμας. Οι Μαυραετοί, έχοντας έννομο συμφέρον, υποστηρίζουν στην ένστασή τους που κατέθεσαν την Τετάρτη (14/9), πως ο Απόλλων στο παιχνίδι της πρεμιέρας χρησιμοποίησε πέντε ξένους παίκτες, αντί για τέσσερις, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ. Συγκεκριμένα, έπαιξαν στην αρχική ενδεκάδα οι Μένκα, Στόικιτς, Ν’ Λουντούλου, Πόποβιτς και πέρασε ως αλλαγή ο Ταβάρες. Το σκεπτικό της Δόξας είναι πως ο Ορέστης Μένκα, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής, αλλά έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα, είναι ο πέμπτος ξένος. Κι αυτό γιατί ο 24χρονος τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί στην Ελπίδων της Αλβανίας. Ωστόσο, έχοντας πλέον την ελληνική υπηκοότητα, μπορεί να επιλέξει σε ποια εθνική ομάδα θα αγωνιστεί από τις δύο του… πατρίδες. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί την προσεχή εβδομάδα. Πάντως, ο Απόλλων Καλαμαριάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καθησύχασε τους φιλάθλους του ότι δεν υπάρχει κάποια νομική βάση στους ισχυρισμούς της Δόξας, ενώ παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευση για τη στάση των Δραμινών. Κι αυτό όταν πριν λίγες μέρες η συμμετοχή της Δόξας βρισκόταν στον αέρα λόγω των προβλημάτων της ΕΠΣ με την ΕΠΟ, ο Απόλλων ήταν η μόνη ομάδα που εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης.

 

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα Καλαμαριάς:

 

Όταν πριν την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα του Πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας, πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι κινδυνεύει η Δόξα Δράμας να μην παίξει τον πρώτο αγώνα και να καταχωρηθεί στα χαρτιά ότι τον έχασε με 3-0, όχι μόνο δεν χαρήκαμε, αλλά βγάλαμε ανακοίνωση με την οποία καλωσορίζαμε την απόφαση του αρμοδίου οργάνου που έκανε δεκτή την προσφυγή και δικαίωσε τη Δόξα, επιτρέποντας τη διεξαγωγή του αγώνα. Μάλιστα, τονίζαμε στην ανακοίνωσή μας καλώς επιτράπηκε η διεξαγωγή του αγώνα και ότι οι αγώνες και οι βαθμοί πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στις παράγκες και τις νομικίστικες ερμηνείες, όπως ήταν αυτή που απαγόρευε στην αρχή την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα της Δόξας. Ενώ εμείς συμπαρασταθήκαμε στην περιπέτεια της Δόξας, πληροφορούμεθα ότι η διοίκηση της ομάδας της Δράμας, κατέθεσε ένσταση για έναν αγώνα που δεν την αφορούσε, εγκαινιάζοντας νέα ήθη στο ήδη βεβαρημένο πεδίο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Εμείς μελετήσαμε με προσοχή το νομικό πλαίσιο της ένστασης της Δράμας, ήδη εργάζεται πάνω στο θέμα ομάδα σοβαρών, έμπειρων και έγκυρων δικηγόρων, η οποία μας διαβεβαιώνει ότι η ένσταση είναι νομικώς αβάσιμη.

 

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό και τους φίλους μας που ανησυχούν για το παρόν και το μέλλον της πολύπαθης ομάδας μας, ότι θα υπερασπιστούμε με πάθος τα συμφέροντά της και ότι καμία ένσταση και κανένας εξωγηπεδικός παράγοντας δεν θα μπορέσει να σταματήσει την πορεία του Απόλλωνα προς την κορυφή.

 

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με συνέπεια, μέρα νύχτα, και τα αποτελέσματα της δουλειάς μας θα τα δούμε όλοι μαζί στα γήπεδα. Γι’ αυτό καλούμε τους φιλάθλους στο γήπεδο της Καλαμαριάς, την Κυριακή, στον αγώνα με τη Νάουσα, όπου θα διαπιστώσουμε όλοι μαζί ότι ο νέος Απόλλων χτίζεται πάνω σε πολύ γερά θεμέλια, με βασικά αγκωνάρια τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους του, την ενενηντάχρονη ιστορία του και το αθλητικό ιδεώδες. Την Κυριακή όλοι στο γήπεδο λοιπόν, όλοι μαζί, ενωμένοι, για το καλό της ομάδας μας.