Γίνονται 8 οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής

 

Γίνονται 8 οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής

 

Εγκρίθηκαν οι αλλαγές για τη Γ’ Εθνική στο ΔΣ της Εκτελεστικής Επιτροπής την Πέμπτη (30/6), όπου αποφασίστηκε οι όμιλοι να αυξηθούν από 4 σε 8 τη σεζόν 2017-18 και έκαστος θα αποτελείται από 13-14 ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι θα καταργηθούν τα μπαράζ των πρωταθλητριών ΕΠΣ και θα προβιβάζονται αυτόματα όλες οι ομάδες στη Γ’ Εθνική. Παράλληλα, αποφασίστηκε να επιστρέψει ο θεσμός του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής από τη σεζόν 2016-17. Αυτό σημαίνει πως στο Κύπελλο Ερασιτεχνών θα συμμετέχουν μόνο ομάδες των ΕΠΣ και η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα παίρνει το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική. Στην περίπτωση που η Κυπελλούχος ομάδα είναι και πρωταθλήτρια, δικαίωμα ανόδου θα έχει και η φιναλίστ, αρκεί να είναι ομάδα Α’ κατηγορίας.

Προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ομάδων για τους οκτώ ομίλους, τη σεζόν 2016-17 θα υποβιβαστούν από τους 4 ομίλους της Γ’ Εθνικής πολύ λιγότερες ομάδες, πιθανότατα δύο από κάθε όμιλο. Αυτό αναμένεται να διευκρινιστεί στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Τέλος, οι 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής που θα προκύψουν από τη σεζόν 2017-18, θα δίνουν μπαράζ ανόδου για τη Football League, όπου θα ανεβαίνουν οι 4.