Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Τα δεδομένα για άνοδο και υποβιβασμό …………………………

 

Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – 1ος ΟΜΙΛΟΣ
 
Τα δεδομένα για άνοδο και υποβιβασμό

 

Είναι κατάλληλη η περίοδος, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, να αναφέρουμε το τι έχουμε ή το τι περιμένουμε, τόσο για την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία, αλλά και για την παραμονή, στον 1ο όμιλο:

 

Υπόθεση άνοδος

 

Πανσερραϊκός 68 βαθμούς, Άρης 67, Καβάλα 64. Τα λιοντάρια είναι το απόλυτο αφεντικό. Κερδίζουν μέσα στο Αγιονέρι, κερδίζουν τη Δόξα Δράμα στις Σέρρες και ανεβαίνουν στη Football League, δίχως να τους νοιάζει τίποτα άλλο. Ορίζουν την τύχη τους εν ολίγοις. Η ομάδα του Βασιλακάκη σε τυχόν ισοβαθμία υστερεί του Άρη, υπερτερεί της Καβάλας.

Οι κίτρινοι από την άλλη, ελπίζουν σε μια γκέλα του Πανσερραϊκού, ακόμα και ισοπαλία σε μια απ’ τις δύο εναπομείνασες στροφές, ούτως ώστε αν νικήσουν την Καβάλα και τον υποβιβασμένο Ορφέα στην Ελευθερούπολη, να κλέψουν στο… νήμα την κορυφή και την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία.

Τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα για την Καβάλα. Θέλει διπλό μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης(!), μετά θα πάρει το τρίποντο στα χαρτιά λόγω Καστοριάς, αλλά ακόμα κι αν ρίξει στο καναβάτσο τον Άρη, θα θέλει και «δώρο» απ’ τον Πανσερραϊκό για να είναι αυτή που θα προβιβαστεί. Σημειώνεται πως οι αργοναύτες, αν νικήσουν τον Άρη, θα τον έχουν σε ισοβαθμία (μετά το 0-0 του πρώτου γύρου).

 

Υπόθεση υποβιβασμός

 

Τους τέσσερις τους γνωρίζουμε ήδη. Καστοριά, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Ορφέας Ελευθερούπολης και Απόλλων Αρναίας έχουν κουνήσει… μαντήλι.  Ποιος θα ΄ναι ο πέμπτος; Ένας εκ των Βυζαντίου Κοκκινοχώματος ή Άρης Ακροποτάμου με τις περισσότερες πιθανότητες να δίνουν φαβορί τον δεύτερο για υποβιβασμό.

Το Βυζάντιο έχει 34 βαθμούς και 30 ο Άρης. Ουσιαστικά με μια νίκη ο πρώτος τελειώνει την υπόθεση και είναι αλήθεια πως το ένα απ’ τα δύο του παιχνίδια είναι κόντρα στα… νεαρά Γιαννιτσά που έχουν πέσει (το άλλο με τη Δόξα Δράμας), οπότε ορίζει την τύχη του… Στην ομάδα του Ακροποτάμου (που παίζει με Γιαννιτσά και Απόλλωνα Αρναίας) δεν φτάνει καν η ισοβαθμία καθώς υστερεί.

 

 

 

.