Γ ΕΘΝΙΚΗΕπικαιρότητα

Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – 1ος Όμιλος Από Δευτέρα ξανά τα γήπεδα

Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – 1ος Όμιλος

Από Δευτέρα ξανά τα γήπεδα

Ανακουφιστική εξέλιξη για τη Γ΄ Εθνική, που εξασφάλισε το «ΟΚ» Κυβέρνησης και Λοιμωξιολόγων για την επαναφορά στο γήπεδο από Δευτέρα, μετά το αθλητικό lockdown από τα τέλη Οκτώβρη και σχεδόν 3.5-4 μήνες απραξίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ.

Την άρση των απαγορεύσεων ώστε να επιτρέπονται από την επόμενη εβδομάδα οι ομαδικές προπονήσεις στη Γ’ Εθνική, Α’ Εθνική Ποδοσφαίρου γυναικών, αλλά και στις κατηγορίες μπάσκετ, πόλο και χάντμπολ, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ:

«H Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες εισηγήθηκε θετικά, αναφορικά με αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την έναρξη αγώνων πρωταθλημάτων και προπονήσεων και η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 ενέκρινε ομόφωνα.

Την έναρξη των αγώνων, το αργότερο στις 27-28/02/2021, των πρωταθλημάτων:

Α1 μπάσκετ Γυναικών,

Α1 χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών

Α1 πόλο Γυναικών και Ανδρών πόλο

με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων εκτός νομού.

Την έναρξη των προπονήσεων στα πρωταθλήματα:

Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών,

Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου Ανδρών,

Α2 μπάσκετ Ανδρών

Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών, με τις προϋποθέσεις διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

Την έναρξη των προπονήσεων και στα κλειστά κολυμβητήρια για:

αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο, υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών, άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (θεραπευτική κολύμβηση), υπό τους όρους τήρησης των αποστάσεων (ένα άτομο ανά 30 τ.μ. κολυμβητικής δεξαμενής), με κλειστά αποδυτήρια και διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

Την έναρξη λειτουργίας επτά χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς την λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία χιονοδρομίας (με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία), ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και κατόπιν με την εξειδίκευση που θα ακολουθήσει από τη ΓΓΑ για κάθε τομέα αθλητικής δραστηριότητας».

Πως δέχθηκαν την είδηση οι δύο προπονητές των Δραμινών ομάδων

Μπάμπης Καζεπίδης ( Προπονητής Πανδραμαϊκού ):

Σίγουρα είναι πάρα πού σημαντικό που επιστρέφουμε σε αγωνιστικές δραστηριότητες, γυρνάμε σε αυτό που αγαπάμε και μας αρέσει να κάνουμε. Εύχομαι όλα τα παιδιά να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που θα υπάρξουν, να ξεκινήσουμε πρώτα απ’ όλα με υγεία γιατί μην ξεχνάμε ότι ο ιός ακόμα καραδοκεί και φυσικά μακριά από τραυματισμούς γιατί οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτόγνωρες.

Σε τι κατάσταση περιμένετε να βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές;

Είμαστε σε επαφή με τους ποδοσφαιριστές όλο αυτό το διάστημα και προσπαθούμε να υπάρχει μια μικρή συνέχεια από εκεί που το αφήσαμε, κάτι που μοιάζει δύσκολο μετά από 4 μήνες και θα πρέπει να δουλέψουμε από την αρχή. Αν αναλογιστούμε την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές που έχουμε υπάρχει ποιότητα και θεωρώ ότι  θα ανταπεξέλθουν όλοι τους

Για το αν υπήρχε αισιοδοξία για την συνέχεια:

Για να είμαι ειλικρινής έτσι όπως παρακολουθούσα τα πράγματα δεν ήμουν αισιόδοξος ότι θα συνεχίσουμε και σίγουρα αυτή η είδηση με έκανε διπλά χαρούμενο.

Για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και πως θα γίνει αυτό τόνισε :

Αυτό το κομμάτι είναι ίσως το πιο δύσκολο καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, θεωρώ ότι όποια απόφαση και να παρθεί αυτή την στιγμή θα υπάρχουν αντιδράσεις, περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις. Μην ξεχνάμε ότι είναι ερασιτεχνική κατηγορία και αν πάμε σε εμβόλιμες αγωνιστικές θα υπάρξουν αρκετά προβλήματα, δηλώνουμε έτοιμοι και καλώς να ξεκινήσουμε.

Γιάννης Ιωαννίδης (Προπονητής Α.Ε. Αμπελοκήπων)

Αρχικά είμαστε χαρούμενοι που θα ξανα βρεθούμε και πάλι στο γήπεδο, κάτι που μας κόστισε γιατί είχαμε καταφέρει να φτιάξουμε ένα όμορφο και οικογενειακό κλίμα. Από Δευτέρα σηκώνουμε μανίκια για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το καλό της ομάδας. Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός για το τι θα δούμε την Δευτέρα και σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές.

Για το αν η ομάδα αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα για την συνέχεια του πρωταθλήματος;

Η εικόνα που έχω μέχρι στιγμής είναι ότι η ομάδα θα συνεχίσει κανονικά στο πρωτάθλημα με τους ίδιους στόχους και τα ίδια πρόσωπα, σίγουρα μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν επαφές για την λειτουργία της ομάδας και όλοι μας περιμένουμε τις εξελίξεις.

Comment here