Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ : «Μεγάλες δυνατότητες έχει το Νευροκόπι»

Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ,
ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΙΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 

 

«Μεγάλες δυνατότητες έχει το Νευροκόπι»

 

 

Ανέλαβε στη δύσκολη στιγμή τον Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου, ωστόσο έβγαλε την ομάδα από το αδιέξοδο, με συνεχόμενες επιτυχίες. Καθοριστική η συμβολή του Γιώργου Μιχαηλίδη στην ομάδα του λεκανοπεδίου.

 

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης επέστρεψε στο Νευροκόπι μετά από 7 χρόνια. Ανέλαβε τον Ακρίτα με 4 βαθμούς και σε 7 παιχνίδια η ομάδα συγκέντρωσε 14 (4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα), μάλιστα με καλές εμφανίσεις και αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια. Μιλώντας για όσα έγιναν, ο Μιχαηλίδης τονίζει: «Αυτή η ομάδα είναι πρακτικά η ίδια εδώ και 5 χρόνια. Το υλικό που διαθέτει, είναι εξαιρετικά ποιοτικό και από τα καλύτερα σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Πιστεύω πως τα παιδιά αδικούν τους εαυτούς τους, αφού με τέτοιο δυναμικό πρέπει να διεκδικούν και όχι να περιορίζονται στην παραμονή. Απλά το πρόβλημα είναι ότι πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές απέχουν από τις εκδηλώσεις της ομάδας. Ίσως εγώ τους έπεισα, είχαμε όμως στην αρχή πολλούς παίκτες στις προπονήσεις. Η περσινή δύσκολη χρονιά έπρεπε να τους παραδειγματίσει, καθώς η ομάδα σώθηκε στο παρά πέντε χωρίς προπονήσεις, αφού οι παίκτες πήγαιναν στο γήπεδο κάθε αγωνιστική. Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, υπάρχει διοίκηση και είναι ανάγκη να αλλάξει αυτή η νοοτροπία. Κατά τα άλλα, το κλίμα είναι εξαιρετικό, υπάρχει αγάπη και σύμπνοια μεταξύ των παικτών, η διοίκηση είναι πολύ κοντά. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες, χρειάζεται όμως να μπορούμε να δουλεύουμε σωστά».

 

«Χρειαζόμαστε  τους φιλάθλους»

Σε ερώτηση για τους φιλάθλους του Νευροκοπίου, ο Γιώργος Μιχαηλίδης απάντησε: «Δυστυχώς όχι, παρόλο που το Νευροκόπι είναι από τα μεγαλύτερα χωριά. Μπορούμε να βρούμε διάφορες δικαιολογίες, μπορεί να έχουν τους λόγους τους, ωστόσο εγώ ξέρω πως κάθε ομάδα χρειάζεται τους φιλάθλους της στο γήπεδο και σίγουρα πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια της διοίκησης με την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο».

 

Τα φετινά  φαβορί

Ποιες ομάδες θεωρεί ο Γιώργος Μιχαηλίδης φαβορί στο φετινό πρωτάθλημα; «Έχουν πλέον ξεχωρίσει Προσοτσάνη, Ξηροπόταμος, Πετρούσα, ιδιαίτερα οι δύο πρώτοι έχουν ίδιες πιθανότητες για τον τίτλο. Αυτήν τη στιγμή η Προσοτσάνη είναι πιο έτοιμη, έχοντας ομοιογένεια ως ομάδα και κρατώντας εδώ και χρόνια το υλικό της, ενώ ο Ξηροπόταμος έχει πολύ καλές μονάδες, ακόμα όμως δεν έχει σύνολο».

Πορεία διακρίσεων  στα γήπεδα

Μεγάλη είναι η ιστορία του Γιώργου Μιχαηλίδη στα γήπεδα. Δραμινός στην καταγωγή, έπαιξε ποδόσφαιρο για 10 χρόνια στη Δόξα Δράμας, 4 χρόνια στον Ηρακλή κι ένα στη Βέροια. Αγωνιζόταν λίμπερο, ενώ ανάλογη πορεία διακρίσεων ακολούθησε και ως προπονητής. Για 35 χρόνια εργάστηκε σε Δόξα Δράμας (1,5 χρόνο), Πανδραμαϊκό, Προσοτσάνη (πολλές φορές), Πετρούσα, Νευροκόπι, Άγιο Αθανάσιο (πολλές φορές), Ξηροπόταμο (Δ΄ εθνική), Ανακάλυψη, Ακρόπολη Δράμας (Δ΄), Φωτολίβος.

 

 

Η μεγαλύτερη  ικανοποίηση

Εκτός νομού Δράμας, ο Γιώργος Μιχαηλίδης παρουσίασε καλό έργο στον Ορέστη Ορεστιάδας (Δ΄ εθνική), ΠΑΕ Ποντίων Κομοτηνής (Δ΄), ΑΕ Κω, Δόξα Αμυγδαλεώνα και πέρσι στην Αναγέννηση Λιμεναρίων. Σε ερώτηση ποια θεωρεί καλύτερη στιγμή, ο έμπειρος προπονητής τονίζει: «Αυτό που με ικανοποιεί, είναι ότι στο γενικό σύνολο οι παίκτες, επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για μένα. Αυτό νομίζω είναι η μεγαλύτερη δικαίωση».

 

 

Τα «παράσιτα» και η «αρρώστια»

Σε ερώτηση για τη Δόξα Δράμας, ο Γιώργος Μιχαηλίδης τόνισε: «Δυστυχώς η Δόξα ταλαιπωρείται σε χαμηλές κατηγορίες εδώ και χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει «κεφαλή», αφού ακόμα κι όταν εμφανίστηκαν κάποιοι που έδειξαν διάθεση να πάνε τη Δόξα εκεί που της αρμόζει, όμως υπάρχουν οι άνθρωποι που βρίσκονται σαν παράσιτα κοντά στους χορηγούς. Αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο, είναι μια «αρρώστια» που εμφανίζεται και σε άλλες ομάδες, έτσι όμως δυστυχώς η Δόξα αλλάζει διαρκώς επενδυτές».

 

 

«Υπάρχουν ταλέντα στον νομό»

Παραδοσιακά ο νομός Δράμας φημιζόταν για ταλαντούχους παίκτες. Ποια είναι η κατάσταση τώρα; «Αυτό είναι σε συνάρτηση με τη «βιτρίνα», τη μεγάλη ομάδα του νομού», απάντησε ο Μιχαηλίδης. «Όταν η Δόξα είναι ψηλά, υπάρχει κίνητρο για τα νεαρά παιδιά, παλαιότερα ένας νέος από ένα χωριό είχε όνειρο ζωής να παίξει στη Δόξα. Ο νομός Δράμας έχει ταλέντα, πολλά παίζουν ρόλο, οι παράγοντες, οι προπονητές και η οικογένεια του εκάστοτε ποδοσφαιριστή».

 

Αποκτήθηκε  ο Αϊδης

Μισό μέτρο χιόνι έχει καλύψει το γήπεδο Νευροκοπίου, δυσκολεύοντας έτσι τις προπονήσεις. Στις μεταγραφές, αποκτήθηκε ο 15χρονος επιτελικός, Θόδωρος Αϊδης (από Δόξα Δουμπέσα), αποχώρησε ο Δημήτρης Μαυρόπουλος.