Δεν παίζει στην πρεμιέρα η Δόξα!

Δεν παίζει στην πρεμιέρα η Δόξα!

 

Σε μπελάδες έχει μπει η Δόξα Δράμας, λόγω των εκλογών της ΕΠΣ Δράμας, η οποία δεν θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής την Κυριακή (11/9). Η ΕΠΟ τιμώρησε την δραμινή Ένωση, επειδή τη Δευτέρα (5/9) προχώρησε στη διεξαγωγή εκλογών με διοίκηση Πρωτοδικείου, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Η ΕΠΣ Δράμας παύει να είναι μέλος της ΕΠΟ, μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να προχωρήσει σε εκλογές με τον νόμιμο τρόπο. Οι συνέπειες είναι άμεσες για τη Δόξα Δράμας, που δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο παιχνίδι της Κυριακής για την πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής με τον Καμπανιακό, στο οποίο δεν ορίστηκε διαιτητής.

 

Οι «Μαυραετοί» κατέθεσαν αίτηση μεταγραφής στην ΕΠΣ Σερρών, αλλά οι διαδικασίες δεν γίνονται άμεσα, αλλά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος να γίνει δεκτό το αίτημα. Δεν αποκλείεται ωστόσο να προλάβει να αγωνιστεί τη δεύτερη αγωνιστική. Οσο για το ποια έδρα που θα χρησιμοποιεί η Δόξα Δράμας, φαίνεται πως υπάρχει ήδη συμφωνία με τον Πανσερραϊκό για τη χρήση του γηπέδου του.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης, μιλώντας στην ΕΡΑ Σερρών, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με την ΕΠΣ Δράμας και τη Δόξα.

 

Συγκεκριμένα είπε:

 

Για την παρουσία του στις Σέρρες:

«Ό,τι καλύτερο μπορώ να θυμηθώ είναι ότι στις Σέρρες έχω τον πιο αγαπημένο μου φίλο, καρδιακό, τον πρόεδρο της ΕΠΣ, τον Χριστόφορο Χριστοφορίδη. Είναι λίγες οι φορές που διαθέτω χρόνο από την ώρα που είμαι πρόεδρος και ήρθα σαν ένας καλός φίλος να συζητήσουμε κάποια θέματα που μας απασχολούν για το ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα, όμως συνάντησα και το πρόβλημα που μου έθεσε ο πρόεδρος, και ένας από τους λόγους είναι αυτός που είμαι εδώ για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στην ΕΠΣ Δράμας. Ήταν κάτι αναμενόμενο και το ήξερε η ΕΠΣ Δράμας, ο κύριος Χατζησαρόγλου, διότι υπήρχε ένα δεδικασμένο παρόμοιο θέμα με την ΕΠΣ Θεσσαλίας που είχε αποβληθεί. Το ίδιο συνέβη και τώρα. Η ΕΠΣ Δράμας έκανε εκλογές με διορισμένη διοίκηση πρωτοδικείου, κάτι που το ποδόσφαιρο δεν το δέχεται. Το καταστατικό μας, που είναι αυτό που εφαρμόζεται σε FIFA και UEFA λέει ότι οι εκλογές οι οποίες προέρχονται από διορισμένες διοικήσεις δεν είναι αποδεκτές. Ετσι, πήραμε απόφαση από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων και η ΕΠΣ Δράμας από χθες δεν είναι μέλος μας. Δεν μπορούν να αγωνιστούν στα γήπεδα της Δράμας οι ομάδες όλων των κατηγοριών, δεν μπορούν να οριστούν διαιτητές τους σε πανελλήνια πρωταθλήματα και, φυσικά αφού δεν γίνονται παιχνίδια στη Δράμα, δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο στη Δράμα. Μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη η ποδοσφαιρική, να ξαναγίνουν εκλογές χωρίς διορισμένη διοίκηση, η οποία θα προέρχεται μέσα από το ίδιο το ποδόσφαιρο, από τις ίδιες τις ομάδες. Δυστυχώς η Δόξα Δράμας δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου. Ήρθαν στην Ένωση Σερρών και έκαναν αίτημα να εγγραφούν σαν μέλος, πράγμα που θα γίνει νομότυπα με τις διαδικασίες που προβλέπονται. Αυτό δεν γίνεται μέσα σε μία στιγμή. Πρέπει να συγκληθεί νομότυπα ένα συμβούλιο, να πάρει τις αποφάσεις, να σταλούν τα έγγραφα στην ομοσπονδία και η ομοσπονδία να αποφασίσει περαιτέρω να μπορεί η Δόξα Δράμας να αγωνίζεται σαν μέλος της ΕΠΣ Σερρών και σε ένα γήπεδο νομιμοποιημένο. Μου είπαν ότι πήραν παραχωρητήριο από τον Πανσερραϊκό που θέλει να τους εξυπηρετήσει. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν το γήπεδο του Πανσερραϊκού έχει την άδεια να δεχτεί αγώνες, δεν το ξέρω. Αν δεν έχει, τότε πρέπει να ζητήσουν άλλη λύση εντός των ορίων του νομού Σερρών. Εντός των ορίων του νομού Δράμας δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο».

 

Η Δόξα Δράμας θα χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά; Μια ιστορική ομάδα που φέτος έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση.

 

«Ό,τι προβλέπουν οι κανονισμοί. Ιστορική ομάδα, μεγάλη προσπάθεια, αλλά οι άνθρωποι που διοικούν το ποδόσφαιρο στη Δράμα έπρεπε να το σκεφτούν αυτοί πρώτα. Εμείς όσο καλή διάθεση και θέληση να έχουμε, που την έχουμε, γιατί κι εγώ είμαι βορειοελλαδίτης, έχω ιδιαίτερη σχέση με τη Δόξα Δράμας, δεν μπορούμε να παραβούμε καταστατικό και κανονισμούς, δεν γίνεται. Αυτές οι συνέπειες δεν υπήρξαν σε ομάδες του Βόλου, γιατί αυτό είχε συμβεί κατά τη διάρκεια, που δεν αγωνιζόταν και δεν υπήρχε πρωτάθλημα. Δεν υπήρχε αγωνιστική περίοδος. Δυστυχώς για τη Δόξα Δράμας συνέβη στην έναρξη. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν μπορεί να ξεπεράσει κανονισμούς και ό,τι το καταστατικό μας ορίζει. Άλλωστε η ΕΠΣ Δράμας έχει υπογράψει συμφωνητικό ότι θα τηρεί τους κανονισμούς FIFA, UEFA και ΕΠΌ. Όπως και τα ίδια τα σωματεία υπογράφουν ένα έγγραφο ότι θα τηρούν τους κανονισμούς, αλλά φαίνεται ότι κανείς δεν το διαβάζει. Να δικαιολογήσουμε γιατί δεν το διάβασαν… Επρεπε και ήταν υποχρεωμένοι να το γνωρίζουν. Να γνωρίζουν τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας. Μα υπήρχε το δεδικασμένο του Βόλου. Έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα».

 

Αρα η Δόξα θα προλάβει το δεύτερο παιχνίδι…

 

«Θα γίνει αγώνας δρόμου να προλάβει το δεύτερο παιχνίδι».

 

 

 

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 

 

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και επειδή όλα αυτά τα χρόνια βαρεθήκαμε να ασχολούμαστε με τους διάφορους περίεργους γραφικούς τυπάκους που αυτοαποκαλούνται ”παράγοντες του δραμινού ποδοσφαίρου” και συχνά πυκνά εμφανίζονται στο προσκήνιο με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων και σκοπιμοτήτων εις βάρος συνήθως του γενικού συνόλου αλλά κυρίως εις βάρος της αγαπημένης μας ΔΟΞΑΣ και του δραμινού ποδοσφαίρου τους λέμε ξεκάθαρα το εξής για να τελειώνουμε μια και καλή μαζί τους :

Σε περίπτωση που ζημιωθεί η λατρεμένη μας ομάδα , οικονομικά,αγωνιστικά, διοικητικά καλύτερα να αλλάξουν όχι πόλη αλλά ήπειρο.

Εννοείτε πως όλοι τους ήδη, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις που προκάλεσαν τον χλευασμό όλου του αθλητικού κόσμου της πατρίδας μας, είναι ανεπιθύμητοι και το γήπεδο του Γ.Σ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ απαγορευμένη ζώνη για αυτούς.

Θα τους παρακαλούσαμε λοιπόν, για τελευταία φορά ευγενικά, να μην ξαναπατήσουν στον ναό μας και να μην ξανά απασχολήσουν την κοινή γνώμη και τους οπαδούς και φίλους της ΔΟΞΑΣ με τα καμώματά τους γιατί η γλώσσα της ευγένειας και οι πολιτισμένες έως σήμερα αντιδράσεις μας θα αντικατασταθούν από την γλώσσα του πεζοδρομίου, που δυστυχώς είναι η μοναδική που ομιλούν απταίστως, και οι αντιδράσεις και οι ενέργειες μας θα τους κάνουν να καταλάβουν για τα καλά την αγανάκτηση του κόσμου της ΔΟΞΑΣ.

Ας εύχονται λοιπόν η τελευταία περιπέτεια που έμπλεξαν τον συλλόγου μας αλλά και όλες τις ομάδες του νομού να έχει αίσιο τέλος διότι σε διαφορετική περίπτωση εκτός από τις νομικές κυρώσεις ”η μπαλίτσα θα παιχτεί σε άλλο γήπεδο”.

 

 

Σ.Φ. ΜΑΥΡΑΕΤΟΙ