Δεν συμμετέχει οριστικά στο πρωτάθλημα ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου

 

Δεν συμμετέχει οριστικά στο πρωτάθλημα ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου

 

«Έπεσε» σαν «βόμβα» στον χώρο του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου: Ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της  Γ εθνικής κατηγορίας περιόδου 2016-17

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αδυναμία αρκετών υποστηρικτών του να τον ενισχύσουν και φέτος είχε δημιουργήσει τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες, οι οποίες στάθηκε αδύνατον να αντιμετωπισθούν κατά το τελευταίο διάστημα, παρά τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις και συσκέψεις παραγόντων.

Την κατάσταση επιδείνωσε και η κόπωση του βασικού «αιμοδότη» και «στυλοβάτη» του συλλόγου κ. Γιαρήμαγα, που ήταν τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος, ο οποίος «τράβηξε» περισσότερο από όλους το «κουπί» στο «σκάφος» του Εθνικού, διατηρώντας την ομάδα σε πορεία καταξίωσης πρώτα στην Δ εθνική και αμέσως μετά στην Γ εθνική κατηγορία.

Τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα καταβάλλονταν εναγώνιες προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου και εξεύρεσης λύσης ή λύσεων, ώστε έστω και την τελευταία στιγμή να αποτραπεί το «ναυάγιο», της μη συμμετοχής του Εθνικού στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο η δραματική αυτή εξέλιξη δεν απετράπη και έτσι το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο δέχθηκε καίριο πλήγμα, αφού είναι τέταρτη φορά τα τελευταία … 54 έτη, που δεν θα έχει εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες, που με την σειρά τους «μετρούν» 57 έτη!

Υπενθυμίζεται, πάντως ότι έως και πριν δέκα ημέρες, παρά τα δεδομένα όσο και γνωστά προβλήματα, δεν προδικαζόταν μια τόσο οδυνηρή κατάληξη της προσπάθειας, καθώς οι έως τότε ενδείξεις «συνηγορούσαν» σε υπέρβαση των δυσκολιών μετά τις πρώτες «αναγνωριστικές» διαβουλεύσεις ανάμεσα στους διοικητικούς και εξωδιοικητικούς παράγοντες.

Μάλιστα, ο σύλλογος ανακοίνωσε προσφάτως την συμφωνία του με τον καταξιωμένο Κιλκισιώτη προπονητή Α και Β εθνικής και παλαίμαχο άσσο του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου Βασίλη Αντωνιάδη, κάτι που είχε ερμηνευθεί ως σαφής πρόθεση του συλλόγου να ενισχύσει η ομάδα τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα 1ου ομίλου Γ εθνικής κατηγορίας.

Μετά την απόσυρση του, ο Εθνικός υποβιβάζεται αυτομάτως στην Β κατηγορία ΕΠΣΚ, τρίτη τη τάξει του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου.