ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ, ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ, ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

Έκλεισαν την «παρένθεση» οι Φίλιπποι Δοξάτου

 

Η «κακή παρένθεση» της Β΄ κατηγορίας έκλεισε για τους Φιλίππους Δοξάτου, που επέστρεψαν στην Α΄ κατηγορία Δράμας, με στόχο μια καλή πορεία.

Παραδοσιακή δύναμη του Δραμινού ποδοσφαίρου, το Δοξάτο εμφάνισε θεαματικές μεταπτώσεις στην πορεία του στα τελευταία χρόνια, καθώς κυριολεκτικά βρέθηκε από το ζενίθ (κατάκτηση πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας και συμμετοχή στα μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ εθνική) στο ναδίρ (υποβιβασμός στη Β΄). Η πτώση σε άλλες ομάδες λειτουργεί ενίοτε παίρνοντας σαρωτικές διαστάσεις, όμως στο Δοξάτο σήμανε σύνθημα αντεπίθεσης. Κατέκτησαν το πρωτάθλημα στον όμιλό τους, αναδείχθηκαν και υπερπρωταθλητές Β΄ κατηγορίας και επέστρεψαν δυναμικά.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Κατά βάση ίδια παρέμεινε η διοίκηση, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Μπέτσιο, μαζί του ο γενικός αρχηγός, Κώστας Γεράκης και τα υπόλοιπα μέλη, στα οποία προστέθηκαν φέτος κι άλλα άτομα. «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς», ήταν το σύνθημα που είχαν αμέσως μετά τον υποβιβασμό – και το κατάφεραν.

Ο ΠΕΡΣΙΑΝΛΗΣ: Προπονητής συνεχίζει για δεύτερη χρονιά ο Γιώργος Περσιανλής. Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε στη δύσκολη στιγμή τους Φιλίππους, τους οδήγησε στην άνοδο και φέτος δημιουργεί μια ομάδα ικανή να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις. Ο Περσιανλής έχει εργαστεί με επιτυχία σε πλήθος ομάδων, στα Κουδούνια (συνολικά 6 χρόνια, με κατάκτηση πρωταθλήματος), στον Αρκαδικό (επίσης με πρωτάθλημα), στη γενέτειρά του Χωριστή (2 χρόνια), στη Νέα Αμισό (2 χρόνια), στο Περιθώρι (2 χρόνια), στον Μαυρόβατο και για τρία χρόνια στον Καλό Αγρό (με άνοδο από τη Β΄ κατηγορία). Μιλώντας για τη νέα ομάδα, ο 48χρονος προπονητής επισήμανε τα εξής: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο, που θα πραγματοποιήσει καλή πορεία, αντάξια της ιστορίας του συλλόγου. Η Β΄ κατηγορία ήταν μια κακή παρένθεση που έκλεισε, πλέον κοιτάζουμε μπροστά, φροντίζοντας να αξιοποιούμε όσο γίνεται καλύτερα και το υλικό που υπάρχει από τα τμήματα υποδομής του Δοξάτου. Νομίζω πως έχουμε πολύ καλό και ποιοτικό ρόστερ και θα είμαστε ευχαριστημένοι εφόσον τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα».

«ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»: Σε ερώτηση για τους φιλάθλους της ομάδας, ο Γιώργος Περσιανλής απάντησε: «Ο κόσμος του Δοξάτου είναι πολύ απαιτητικός, υπήρχε μια σχετική απογοήτευση από τη συμμετοχή της ομάδας στη Β΄, ελπίζουμε όμως φέτος πως θα έχουμε ακόμα περισσότερους φιλάθλους κοντά μας».

-Πώς περιμένεις το νέο πρωτάθλημα;

-Η ΕΠΣ Δράμας παραδοσιακά έχει υψηλό επίπεδο. Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα έχει αρκετή ποιότητα και θα είναι ανταγωνιστικό, καθώς υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες που αγωνίζονται στις ομάδες.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: Αυτήν τη στιγμή η ομάδα έχει 20 παίκτες στο δυναμικό της. Παρέμειναν από πέρσι ο τερματοφύλακας Γιάννης Τιγγιρίδης, ο πρώτος σκόρερ Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο έμπειρος Παναγιώτης Χαριζάνης (με θητεία και στη Δόξα Δράμας), ο Παναγιώτης Γεωργιάδης. Μοναδική απώλεια ο Μπάμπης Καλογήρου, που δεν μπορεί να ακολουθήσει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μέχρι στιγμής αποκτήθηκε ο Λευτέρης Περσιανλής, γιος του προπονητή, ένας έμπειρος 27χρονος αμυντικός χαφ, με καλή χρονιά πέρσι στην Προσοτσάνη, όπου αναδείχθηκε κυπελλούχος. Αναμένονται να γίνουν άλλες 3-4 προσθήκες.

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ: Η προετοιμασία των Φιλίππων αρχίζει τη Δευτέρα 31 τρέχοντος. Έχουν προγραμματισθεί 6 φιλικά, με Αμπελόκηπους, Πετρούσα, Χωριστή, Αλιστράτη, Κύργια, Νέα Αμισό.

ΜΑΚΗΣ ΜΕΛΙΔΗΣ