ΕΠΟ: Γενική Συνέλευση με αιχμές και εντάσεις ………….

 

ΕΠΟ: Γενική Συνέλευση με αιχμές και εντάσεις

 

Ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την Παρασκευή (26/6), που εκπλήρωσε τον σκοπό της.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ο ισολογισμός της περασμένης σεζόν, τα πεπραγμένα της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά και ο προϋπολογισμός της νέας περιόδου. Δεν έλειψαν και οι εντάσεις και η κριτική σε αποφάσεις και πρακτικές της ΕΠΟ, που όμως χρεώθηκαν κυρίως στην προηγούμενη διοίκηση. Αναλυτικά:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο της ΕΟΕ σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας. Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε τα πρακτικά της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης (6/6/2014).

Εγκρίθηκαν επίσης:

-Τα πεπραγμένα της Εκτελεστικής Επιτροπής της περιόδου από 18/5/2014 έως 31/5/2015 με ψήφους 134 ναι, 17 όχι, 9 παρών.

-Ο ενοποιημένος και αναθεωρημένος Ισολογισμός της περιόδου 1/1/2014-31/12/2014 με ψήφους 147 ναι στο σύνολο, 6 ναι με εξαίρεση κάποιων κωδικών, 2 όχι, 6 παρών.

-Ο προϋπολογισμός της περιόδου 1/1/2016-31/12/2016 με ψήφους 153 ναι, 6 παρών.

 

Μακεδονία και Κιλκίς ξεφτίλισαν την ΕΠΟ – Η «σιωπή των αμνών», το… bullying κι άλλες απίστευτες ατάκες

 

Αναμενόμενη ένταση στη ΓΣ της ΕΠΟ, αλλά και ομιλίες που τσακίζουν κόκαλα για την άπραγη Ομοσπονδία, η οποία κάνει πως δεν βλέπει την καταστροφή του ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος που δε μασάει τα λόγια του πέταξε «βόμβες» στη ΓΣ της ΕΠΟ. Κατέκρινε τις τακτικές στο Πάρκο Γουδή που οδηγούν στην υποβάθμιση του ποδοσφαίρου και έβγαλε στη σέντρα το ΔΣ για την παρέλαση στο γραφείο του ανακριτή.

«Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη περνούν απ’ τον ανακριτή. Όλες οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος. Οι περιοριστικοί όροι επιβάλλονται γιατί είσαι επικίνδυνος. Και αναρωτιέμαι: Πρέπει να ψηφίσω πεπραγμένα της διοίκησης; Η ΕΠΟ σιωπά εκκωφαντικά για όλα αυτά! Η σιωπή των αμνών!

Υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης. Δεν θα έπρεπε ένα πειθαρχικό όργανο της ομοσπονδίας να ασχοληθεί; Πότε θα ασχοληθεί; Σε 7-8 χρόνια που θα έχουμε αμετάκλητες αποφάσεις; Αν εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα, θα διερευνήσετε την υπόθεση πειθαρχικά; Αδυνατώ να παρακολουθήσω την απραξία του Δ.Σ. Είναι συνειδητή υποβάθμιση του ποδοσφαίρου», ανέφερε μεταξύ άλλων κι αφού έκανε ερώτηση για τις αμοιβές του Χιου Ντάλας.

Χείμαρρος ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Βασίλης Χατζηαποστόλου: «Όλη η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη παρακολουθεί με δέος τα όσα συμβαίνουν. Εκείνοι που κωφεύουν είναι η ΟΥΕΦΑ και η ΕΠΟ που δεν παίρνουν θέση! Τα πειθαρχικά όργανα δεν αντικαταστάθηκαν. Έχουμε δύο ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς οι οποίοι επιλεκτικά καλούν σε απολογία. Εμένα με τιμώρησαν με πρόστιμο επειδή είπα ότι κάποια μέλη της ΕΠΟ κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί; Επειδή δεν αρέσω στο σύστημα; Κάποιοι επηρεάζουν τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς και κάνουν επιλεκτικές κλήσεις.

Γιώργο Γκιρτζίκη, πρέπει να σταματήσεις το bullying, τις διώξεις, τον εκφοβισμό, την εκβίαση και την έμμεση δωροληψία! Μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα, αν δεν είστε αγκιστρωμένοι εκεί που ήταν οι προηγούμενοι. Αντισταθείτε! Το ποδόσφαιρο έχει εξευτελιστεί, είτε το παραδέχεστε είτε όχι»!

Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Παναγιωτίδης, ανέφερε: ««Υπάρχει νέος αθλητικός νόμος και δεν έχετε εναρμονιστεί. Πότε θα το κάνετε; Στον πειθαρχικό κώδικα είναι δική σας πατέντα η διάταξη για τα χειραγωγημένα και τους τρεις ποδοσφαιριστές», ενώ ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τόνισε: «Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα από το 2011. Είδαμε τα πακιστανικά και τα κινέζικα τηλέφωνα, στα οποία ακούγονται απίθανα πράγματα και δεν έχει παραιτηθεί κανείς! Διαπράττονται κακουργήματα και προσποιούνται κάποιοι ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Ατελείωτο το κατάντημα στη λειτουργία της ΕΠΟ και των επιτροπών της. Επιλεκτική ευαισθησία από του ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς. Οι αθλητικοί δικαστές πρέπει να συνεδριάζουν εκτός ΕΠO».

 

Βούρβαχης: «Δεν ανεβαίνουν οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής»

 

Δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς να προβιβαστεί ο Άρης και άλλοι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής στη Football League, όπως τόνισε ο Γιώργος Βούρβαχης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ με δηλώσεις του στο Αθλητικό Metropolis δεν άφησε περιθώρια… ελπίδας να συμπληρωθούν τα κενά στη Football League από ομάδες της Γ’ Εθνικής.

«Με τις ισχύουσες νομοθεσίες δεν υπάρχει περίπτωση προβιβασμού του Άρη. Το άρθρο 4 του ΚΑΠ, αναφέρεται στην περίπτωση αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος. Εφόσον τότε υπάρχουν κενές θέσεις, υπάρχει άνοδος από την αμέσως επόμενη κατηγορία. Υπάρχει και άρθρο στον ΚΑΠ που το αναφέρει. Το πρωτάθλημα της Football League πιθανότατα να γίνει με λιγότερες ομάδες. Το άρθρο 4 του ΚΑΠ ισχύει όπως το αντιλαμβάνεστε για τα τοπικά πρωταθλήματα», ανέφερε.

 

 

 

 

.