ΕΠΟ: Σε δίκη παραπέμπονται Γκιρτζίκης και μέλη του ΔΣ για

 

ΕΠΟ: Σε δίκη παραπέμπονται Γκιρτζίκης και μέλη του ΔΣ για την κάρτα υγείας!
Το αδίκημα αφορά απιστία σε βάρος της ομοσπονδίας, ύψους 29 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus τo Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη τον πρόεδρο της ΕΠΟ, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του προεδρείου καθώς και παλιότερα μέλη της ΕΠΟ από το 2005 έως το 2012 για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Το αδίκημα αφορά απιστία σε βάρος της ομοσπονδίας, ύψους 29 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της κάρτας υγείας, δηλαδή για την καταβολή χρημάτων από την ΕΠΟ, για ένα έργο όπως ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, το οποίο παρότι δεν εφαρμόστηκε η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας Εφετών, Ευγενία Κυβέλου, είχε υποβάλλει στο Συμβούλιο Εφετών πρόταση παραπομπής σε δίκη με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, για την επονομαζόμενη υπόθεση της “κάρτας υγείας”. Το Συμβούλιο Εφετών σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως και ως εκ τούτου ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης παραπέμπεται σε δίκη!

Σε δίκη παραπέμπονται επίσης ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Τοπολιάτης, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Καραμελίδης, ο β’ αντιπρόεδρος Βαγγέλης Μαζαράκης, ο πρόεδρος της Football League Σπύρος Καλογιάννης και τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ Γιάννης Οικονομίδης και Νίκος Προύντζος.

Η πρόταση αφορά εξάλλου τους πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Γ. Σαρρή, Β. Γκαγκάτση και Σ. Πιλάβιο καθώς και τα πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, Βασίλη Χατζηαποστόλου, Γιώργο Σιντόρη, Αριστείδη Σταθόπουλο, Νίκο Φύριο, Γιάννη Σίγαλα, Νίκο Ανασόπουλο, Σωκράτη Παπαδόπουλο, Θόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Χρήστο Σάββα και Βαγγέλη Μάντζιο.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν, βάσει του 390 του Ποινικού Κώδικα, είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία (άρθρα 1, 14, 15, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 α’, 27, 45, 46 παρ. 1 α’, 51, 52, 60, 63, 79, 98 390 εδ. β’-α’ Π.Κ.).

Με άλλα λόγια κατηγορούνται ότι προκάλεσαν ζημία στα οικονομικά της ομοσπονδίας που υπερβαίνει τα 29 εκατομμύρια ευρώ, αφού κάλυπταν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις απέναντι στις εταιρείες που τους προμήθευαν με ιατρικά μηχανήματα χωρίς να υλοποιείται ο στόχος που ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών μέσω μετρήσεων.

πηγη σκαι

…………………………………………………………………………………………………………………

Το πρόγραμμα ονομάστηκε «κάρτα υγείας». Στις 22 Σεπτεμβρίου 2005, μέσω διαγωνισμού, η ΕΠΟ σύναψε συμφωνία με την εταιρεία «PC SYSTEMS» για τη χρήση του λογισμικού προγράμματος τηλεϊατρικής. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το πρόγραμμα αποτελείτο από ένα κεντρικό και ένα περιφερειακό σύστημα. Η ΕΠΟ είχε επιχορηγηθεί από την UEFA με 1 εκατομμύριο ευρώ.

 

 

OTAN  TO  dramagoal  ΕΓΡΑΦΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ  ΑΥΤΗ  ΥΠΟΘΕΣΗ

27-01-2013

Αν λειτουργούσε η κάρτα υγείας της ΕΠΟ ο Τσιπούρας θα ζούσε!

 

Ο θάνατος του ποδοσφαιριστή της ομάδας κάτω των 17 του Άρη, Αγγέλου Τσιπούρα, έφερε -όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις- στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου το θέμα του υγειονομικού ελέγχου που πρέπει να γίνεται στους ποδοσφαιριστές, είτε είναι επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες.

Δυστυχώς, η διαχείριση ενός θέματος που σχετίζεται άμεσα με την προστασία της ανθρώπινης ζωής αποδείχθηκε τουλάχιστον αναποτελεσματική και η υπόθεση κόλλησε στους «συναρμόδιους φορείς», στο θεσμικό πλαίσιο και στην πολιτική βούληση. Ποιο είναι το συμπέρασμα; H «κάρτα υγείας» της ΕΠΟ νοσεί!

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας τέθηκε από τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας Dr Γιάννη Οικονομίδη η πρόταση του υποχρεωτικού ελέγχου υγείας ως απάντηση στο φαινόμενο των ξαφνικών θανάτων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονταν κατά κύριο λόγο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Το πρόγραμμα ονομάστηκε «κάρτα υγείας». Στις 22 Σεπτεμβρίου 2005, μέσω διαγωνισμού, η ΕΠΟ σύναψε συμφωνία με την εταιρεία «PC SYSTEMS» για τη χρήση του λογισμικού προγράμματος τηλεϊατρικής. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το πρόγραμμα αποτελείτο από ένα κεντρικό και ένα περιφερειακό σύστημα. Το κεντρικό σύστημα θα έπρεπε να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ, ενώ το περιφερειακό να εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, με 53 σταθμούς – έναν σε κάθε Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) της χώρας. Τα δύο αυτά συστήματα θα έπρεπε να συνδέονται μεταξύ τους μέσω Διαδικτύου.

Το σχέδιο επίσης προέβλεπε ότι στο κεντρικό σύστημα θα γίνεται η αποθήκευση των ιατρικών δεδομένων και ο έλεγχός τους από αρχίατρο, προκειμένου να γίνει η έκδοση της «Κάρτας Υγείας Αθλητή». Τα δεδομένα θα συλλέγονταν, θα καταχωρούνταν και θα αποστέλλονταν στο Κεντρικό Σύστημα από κάθε ΕΠΣ ξεχωριστά.

Κάθε ένας από τους περίπου 250.000 αθλητές της ΕΠΟ θα έπρεπε να κάνουν κάθε χρόνο, ένα συγκεκριμένο αριθμό ιατρικών εξετάσεων και όλα τα ιατρικά δεδομένα αυτομάτως να αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων που θα βρίσκεται στο κεντρικό σύστημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Οι αρχίατροι θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε όλα τα ιατρικά δεδομένα από τον υπολογιστή τους και να αποφασίζουν αν ο κάθε αθλητής είναι υγιής και συνεπώς αν μπορεί να συμμετάσχει σε επίσημους αγώνες ποδοσφαίρου. Τι έγινε από όλα τα παραπάνω; Tίποτα!

Η ΕΠΟ αφού συμφώνησε με την εταιρεία, άρχισε σταδιακά να παραλαμβάνει ιατρικά μηχανήματα και να τα στέλνει στις Ενώσεις – μέλη της οι οποίες θα έπρεπε να βρουν χώρο για να τα στεγάσουν, δημιουργώντας ένα «ιατρικό κέντρο». Το αρχικό κόστος εξέτασης ανά ποδοσφαιριστή κοστολογήθηκε στα 30 ευρώ, όμως έπειτα από αντιδράσεις μειώθηκε στα 15.

Όταν άρχισε η πιλοτική λειτουργία, άρχισαν και οι αντιδράσεις από τους ιατρικούς συλλόγους οι οποίες εκφράστηκαν κυρίως σε νομούς όπως η Δράμα, η Αργολίδα, ο Βόλος, η Αρκαδία κ.α. Το θέμα που έμπαινε από την πλευρά των ιατρικών συλλόγων ήταν ότι δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των «ιατρείων της ΕΠΟ», τα οποία θα έπρεπε να έχουν ειδική άδεια.

Την περίοδο 2006-2007 άρχισε ένας κύκλος επαφών με τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού (Αθλητισμού) για να βρεθεί λύση, όμως το θέμα κόλλησε.

 

ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΛΗΣΕ ???

YΓ.(www.dramagoal.gr)

1ον ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΩΣΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ (ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ …..ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ Η ΕΠΟ !!!!!) ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΔΙΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ !!!(ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ )

2ον ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ …. ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ …….ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΕCHO ΚΑΡΔΙΑΣ – ΗΚΓ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ …….ΚΑΙ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΓΝΟΜΟΔΟΤΗΣΕΙ …..(ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΕΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΟΥΣΕ Ο ΑΡΧΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ …ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΜΕΤΡΙΣΕΙΣ ????

3ον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑ …ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΠΕΛΑ …. ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ !!! ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ??? ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΥ !!!! ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΡΧΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!! ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΕ ΧΑΡΤΑΚΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ !!!!

4ον ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ 30 ΣΕ 15 ΕΥΡΩ …………….

 

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΕΠΟ

α) που θα έβρισκε ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ να κάνει εξετάσεις με ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ-ΗΚΓ που στο ιατρείο του αμείβεται μόνο για το υπερηχογράφημα με 73,34 ευρώ (τιμή για όλα τα ταμεία ). ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ 20 ΑΤΟΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ 900 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ …….( ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ)!!!!!!……………2.000 AΘΛΗΤΕΣ ……….

β) ποιος θα πλήρωνε τα αναλώσιμα του ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΥ και τα υλικά που χρησιμοποίει

γ) ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΚΑΡΤΑ ΑΘΛΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣ !!!!! (όλοι ξέρουν ότι στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα παίζουν πάσης φύσεως παίκτες από 16 έως 46 ετών ,,,,,,, παίκτες ΥΠΕΡΒΑΡΟΙ , ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΟΙ , ΣΑΚΧΑΡΟΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ , ΜΕ ΔΙΣΛΙΠΙΔΑΙΜΙΕΣ , ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ !!! Η ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ , ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ -ΠΟΤΕΣ …….ΚΛΠ …… ΟΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣ !!!

δ) η εκτίμηση ενός αθλητή δεν γίνεται πάντα με ένα απλό καρδιογράφημα !!! δεν θα παίξει σκάκι ούτε επιτραπέζια παιχνίδια !!! ποιος θα έβαζε την υπογραφή του για κάθε παίκτη ??? Ο ΑΡΧΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ????

 

ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ Η ΕΠΟ ΑΛΛΑ …………ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕ Ο Κ. ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ..(ΦΩΤΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΟΥΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ )

ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ ….. ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥΣ- ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΥΣ – ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΠΟΝΙ ΜΙΑΣ ΠΟΛΛΗ ΜΙΚΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ( ΠΡΟΣΦΟΡΑ !!!!) ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ … ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ …… ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΝΕΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΘΗΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ …….. ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Η ΕΠΟ !!!!…….Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ….. ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΘΛΗΤΩΝ ….ΕΞΙΣΟΥ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ….ΚΑΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ …. ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ !!! ΚΑΜΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ !!!!! ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ !!! ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ !!!!!

 

Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΙΣΕΛ ΠΛΑΤΙΝΙ ….ΜΟΥ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΗΚΕ Ο Κ. ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ …..ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ ΘΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΩ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΕΙΠΕ !!!