Η τραγωδία της Chapecoense , ο Neto ξυπνά και ρωτά..

 

  Η τραγωδία της Chapecoense ,  ο Neto ξυπνά και ρωτά, “Πώς είναι το παιχνίδι τελείωσε;”

Ένας από τους έξι επιζώντες,  κεντρικός  του συλλόγου της Βραζιλίας, ακόμα δεν ξέρει τίποτα, αλλά η ψυχολόγος που τον ακολουθεί συνέστησε να μην  του πουν τίποτα.

«Πως  τελείωσε ο αγώνας  κατά της Ατλέτικο Νασιονάλ; Και γιατί είμαι στο κρεβάτι στο νοσοκομείο με όλες αυτές τις πληγές;”. Αυτά είναι ερωτήματα στα οποία μέχρι στιγμής κανείς δεν είχε το θάρρος να απαντήσει.Ρώτησε    από το κρεβάτι όταν ξύπνησε από το κώμα ο Neto, 24 ετών ο κεντρικός  αμυντικός  της Chapecoense, ένας από τους έξι επιζώντες του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος στην Κολομβία, όπου πέθαναν 71 άνθρωποι.

Το αγόρι έχει  και πάλι τις αισθήσεις του, αν και η κατάστασή του παραμένει ανησυχητική (έχει ένα σπονδυλικό κάταγμα  στην οσφυϊκή  μοίρα ), μπορεί να αναπνεύσει μόνος του, χωρίς τη βοήθεια των μηχανημάτων. Αλλά δεν θυμάται τίποτα. Συνεχίζει να ρωτά για το αποτέλεσμα του τελικού του αμερικανικού Κυπέλλου που οι συμπαίκτες του πήγαιναν να  παίξουν . Θέλει να ξέρει πώς ήταν εκείνα τα 90 λεπτά και  που είναι  τώρα οι σύντροφοί του. “Και τι κάνω  εδω; – Και προσθέτει. – Γιατί  είμαι στο νοσοκομείο;”.
Η ειδική ψυχίατρος  είπε να μην πουν τίποτα» – Ένας γιατρός  τον παρακολουθεί συνεχώς, εκτός από το προσωπικό του νοσοκομείου  Μεντεγίν,   ένας από τους γιατρούς της Chapecoense, ο Carlos Mendonca, ο οποίος μετακόμισε στην Κολομβία και  παρακολουθεί και τους   άλλους επιζώντες. Ο ίδιος δεν έχει βρει ακόμη τη δύναμη να πει στον Neto την τραγωδία που έχει συγκινήσει  όλο τον  κόσμο  . “Ο εμπειρογνώμονας συνέστησε – λέει ο Mendonca – για να μην πω τίποτα, γιατί αυτό  θα δημιουργήσει ένα συναισθηματικό σοκ  αυτή τη στιγμή και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την κλινική ανάρρωση του αγοριού  και η κατάσταση αυτή  την στιγμή  είναι πάρα πολύ λεπτή και  δεν  εξαρτάται από μένα να κρίνω τι πρέπει  να  γίνει. ”

 

πηγη  tuttosport