ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
 
Πρώτο σφύριγμα στις 11 Σεπτεμβρίου

 

Ανακοινώθηκε χθες η προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2016-17 από την ΕΠΟ, στην οποία αποτυπώνονται όλες οι αλλαγές που αποφασίστηκαν προ ημερών στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στην κατηγορία. Η σέντρα ορίστηκε στις 11/9, με τις ομάδες να έχουν περιθώριο να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 12 Αυγούστου. Στη συνέχεια θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων, που μάλον δεν θα διαφέρουν από τους περσινούς και θα γίνει η κλήρωση, για την οποία δεν ανακοινώθηκε ημερομηνία. Φέτος θα προβιβαστούν στη Football League οι τέσσερις πρωταθλητές, ενώ θα υποβιβαστούν δύο ομάδες από κάθε όμιλο. Κι αυτό γιατί από τη σεζόν 2017-18, οι όμιλοι θα αυξηθούν σε οκτώ. Επίσης, του χρόνου 2017 – 18, για την άνοδο στη Β εθνική θα έχουμε μπαράζ ανάμεσα στους οκτώ πρωταθλητές των ομίλων, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων, με τουο πρώτους από κάθε όμιλο να κερδίζουν την άνοδο.

Αυτά είναι τα βασικά που προβλέπει η νέα προκήρυξη για το πολύπαθο αυτό πρωτάθλημα, το μοναδικό που διοργανώνει η Ομοσπονδία, στην οποία γίνεται ένα πισωγύρισμα τουλάχιστον μια εικοσαετίας, στον βωμό την ψηφοθηρίας εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Το μόνο που μπορούμε να προβλέψουμε είναι από τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος θα έχουμε πολλές ομάδες που θα είναι αδιάφορες βαθμολογικά λόγω του ότι θα υποβιβαστούν μόνο δύο, υποβιβάζοντας έτσι την όποια «ποιότητα» είχαμε τα τελευταία χρόνια, όπου είχαμε τέσσερις ομίλους.

Έτσι από την επόμενη χρονιά αναμένεται να συμμετάσχουν ομάδες από όλη την Ελλάδα, χωρίς το κριτήριο της βιωσιμότητας, με μόνο σίγουρο ότι η κατηγορία αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την ανέλιξη κάποιων διαιτητών (συνήθως γιοι παλαιών διαιτητών και παραγόντων), χωρίς επιχορηγήσεις από την πολιτεία και τις ομάδες και πάλι να πληρώνουν το μάρμαρο.  Έχοντας ως δεδομένο ότι μόνο το παράβολο συμμετοχής κοστίζει 500 ευρώ, την επόμενη χρονιά μόνο απ’ αυτό η ΕΠΟ θα έχει έχει ένα έσοδο περίπου 60.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε και τα έξοδα για την έκδοση δελτίων από τις ομάδες.

Τέλος σ’ ότι αφορά τα όσα προβλέπει η προκήρυξη είναι τα ίδια όπως κάθε χρονιά και είναι τουλάχιστον βαρετό να αναφέρονται κάθε φορά, με την ουσία να βρίσκεται αλλού και όχι στα προφανή, τα οποία σπεύδουν να δημοσιεύσουν άλλοι χωρίς να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές.

 

«Κόβονται» οι δευτεραθλητές

 

Μια από τις… εκπλήξεις της προκήρυξης είναι πως ενόψει της σεζόν 2017-18, θα προβιβαστούν στη Γ’ Εθνική οι 53 πρωταθλητές Ενώσεων. Αυτό σημαίνει πως μετά από αρκετά χρόνια, καταργούνται οι δευτεραθλητές σε ΕΠΣ Αθηνών, ΕΠΣ Μακεδονίας και ΕΠΣ Πειραιά. Παραδοσιακά από αυτές τις τρεις μεγάλες Ενώσεις, προέκυψαν δύο πρωταθλητές, που συμμετείχαν στα μπαράζ, είτε προβιβάζονταν στη Γ’ Εθνική. Αυτό πλέον καταργείται και μόνο μια ομάδα από αυτές τις τρεις ΕΠΣ θα παίρνει το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική…

 

Θ.Σ.