ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ – Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ 1 – 1 …………………….

 

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ – Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ  1 – 1
 
Ήταν ντέρμπι και τα είχε όλα

 

Σε ένα δυνατό παιχνίδι που έγινε στην Ξάνθη, ο τοπικός Ορφέας και ο Α.Ο.Κ. αναδείχθηκαν ισόπαλοι με (1-1) σε ένα 90λεπτο, όπου κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος για την κατάκτηση της νίκης. Ήταν ένα γειτονικό ντέρμπι που τα είχε όλα και βέβαια 3 αποβολές.

Το παιχνίδι ήταν καλό σε γενικές γραμμές, με δύναμη, πάθος και πολλές προσωπικές μονομαχίες, με τις δύο ομάδες να έχουν κίνητρο το γόητρο στην προσπάθεια που κατέβαλαν για την κατάκτηση της νίκης. Ο αγώνας είχε ρυθμό, είχε φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες αλλά και νεύρα με αποτέλεσμα

Ορφέας Ξάνθης και Α.Ο.Κ. να αγωνιστούν για μία ώρα αγώνα με παίκτη λιγότερο. Οι αποβολή που είχε κάθε ομάδα άλλαξε τα σχέδια των δύο προπονητών αλλά σίγουρα επηρέασε την γενικότερη έκβαση του αγώνα. Σε αγωνιστικό επίπεδο να συμπληρώσουμε ότι σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερος από τον αντίπαλο του, είχε περισσότερο χρόνο την μπάλα στην κατοχή του, με καλύτερη τακτική και

με πιο πολλές επικίνδυνες στιγμές στην αντίπαλη εστία. Μάλιστα να αναφέρουμε και σε ότι έχει με τα στατιστικά του αγώνα, ο Α.Ο.Κ. είχε 40 επικίνδυνες επιθέσεις στην εστία του Ορφέα, έναντι 24 που είχαν οι γηπεδούχοι.

Φάσεις και γκολ

10’ Σουτ του Καραγιόζη Γ., εκτίναξη Συριτούδη που έδιωξε σε κόρνερ.

12’ Από εκτέλεση φάουλ του Κυζιρίδη, ο Μπαντάνης με κεφαλιά κάνει το 0-1.

19’ Σέντρα του Καραγκιόζη Γ., ασθενής απόκρουση από τον Συριτούδη, ο Μελισσόπουλος με κοντινό πλασέ κάνει το 1-1.

30’ Συμπλοκή Μαλαδένη και Κυζιρίδη ο διαιτητής τους αποβάλλει και τους δύο.

44’ Αντεπίθεση για την Καβάλα, ο Λίτσκας αποδέκτης της μπάλας, το σουτ του φεύγει άουτ.

47’ Ο Μελισσόπουλος στην αντεπίθεση για την Ξάνθη, σουτάρει αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

63΄Σουτ από τον Μπλιό, η μπάλα καταλήγει άουτ.

89’ Δεύτερη κόκκινη για τον Ορφέα λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Ο Μπουνταγκίδης, τραβάει τον αντίπαλο του, τον ρίχνει κάτω και αντικρίζει την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή.

Διαιτήτευσαν οι κ.κ. Τσαπάρας, Αναστασιάδης, Κρυωνάς (Σερρών).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μ. Μπογιατζίδης): : Ρούφος, Τζαμπάζ (52′ Τοραμανίδης), Καρά Αλή (65′ Κατρανίτσας), Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β. (75′ Χαλήλ Ιμπράμ), Μπουνταγκίδης, Μελισόπουλος, Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου.

Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ (Αγγ. Διγκόζης): Συριτούδης, Τέλλος, Σταματόπουλος, Κυριακίδης, Μπαντάνης, Λίτσκας, Ζυγκερίδης, Κυζιρίδης, Μπλιός (75′ Τζιτζιφάκος), Καλλιβώκάς, Πτηνόπουλος (61′ Μελισσόπουλος).