Ο νέος χάρτης του 1ου ομίλου για το 2018-19 …………………………….

 

 

Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Ο νέος χάρτης του 1ου ομίλου για το 2018-19

 

Στις 12.09 η κλήρωση, στις 30.08 η έναρξη

 

Χωρίς τις πολλές τροποποιήσεις οι φετινοί όμιλοι της Γ’ Εθνικής σε σχέση με πέρσι, με τη μόνη διαφορά πως οι ομάδες των νομών Ηλείας και Αχαΐας βρίσκονται στον όγδοο όμιλο, μαζί με τους συλλόγους της Ανατολικής Αττικής και των Δωδεκανήσων, αλλά και με την προσθήκη της ΕΠΣ Κιλκίς στον 10 όμιλο. Μετά το τερατούργημα που έγινε στον καταρτισμό των ομίλων της Γ Εθνικής όλες οι ομάδες της Αχαίας, της Ηλείας και της Μεσσηνίας αποφάσισαν ομόφωνα να αποσυρθούν από το φετινό πρωτάθλημα και να καταθέσουν δήλωση στην ΕΠΟ.

Η κόντρα χοντραίνει επικίνδυνα και πλέον το πρωτάθλημα της Γ εθνικής είναι έτοιμο να τιναχθεί στον αέρα από τα μαγειρέματα και τα τερατουργήματα που έγιναν στον καταρτισμό των ομίλων.

Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 12.09, ενώ η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 30.09.18.

 

Ο 1ος όμιλος είναι:

 

ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης

ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ :ΠΑΟΚ Κοσμίου

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ: Άρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Α.Ο. Καβάλα, Νέστος Χρυσούπολης, Αετός Ορφανού, Κεραυνός Πέρνης

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ: Πανσερραϊκός, Εθνικός Σιδηροκάστρου, Απόλλων Παραλιμνίου

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ: ΑΕ Καλαμπακίου

ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ: Αλέξανδρος Κιλκίς

 

Ένταση και παρ’ ολίγον σύρραξη

 

Ο καταρτισμός των ομίλων της Γ’ Εθνικής σε κάθε περίπτωση δεν ήταν ήρεμος. Υπήρξε ένταση σε τέτοιο βαθμό που τα πνεύματα οξύνθηκαν και με την πυροσβεστική παρέμβαση ψυχραιμότερων γλιτώσαμε από άλλες καταστάσεις. Ξύλο πάντως δεν έπεσε.

Έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ υπήρχαν εκπρόσωποι Ενώσεων αλλά και ομάδων από την Πελοπόννησο που διαφωνούσαν εξαρχής με τον καταρτισμό των ομίλων. Άλλωστε και μετά το τέλος της διαδικασίας οι απειλές περί αποχώρησης (Αχαΐα, Μεσσηνία, Ηλεία, Αρκαδία, Ζάκυνθος) από το πρωτάθλημα εκφράστηκε και επίσημα.

 

Η παραίτηση Ψαρόπουλου

 

Μειοψήφησε και παραιτήθηκε ο Σταύρος Ψαρόπουλος. Ο υπεύθυνος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής είδε τις προτάσεις του να βρίσκουν σε τοίχο και έτσι αποχώρησε από το πόστο του.

Μέρος της πρότασης που δεν πέρασε και προφανώς δεν… ακούμπησε ήταν και η συγκρότηση ενός ομίλου με ομάδες που θα αποτελούταν τις Ενώσεις Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δωδεκανήσων, Ευβοίας και Βοιωτίας.