Πρώτο τεστ θετικό για τους «Μαυραετούς», 0-4 στην Καρπερή

 

Πρώτο τεστ θετικό για τους «Μαυραετούς», 0-4 στην Καρπερή

 

Στο πρώτο του δυνατό φιλικό παιχνίδι και δεύτερο συνολικά στην περίοδο της προετοιμασίας, ο Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής έχασε από τη Δόξα Δράμας με σκορ 4-0 στο γήπεδο της Ηράκλειας με τους φιλοξενούμενους να κάνουν πρόβα μπαράζ (θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Football league σε λίγες μέρες) και τους γηπεδούχους, που αγωνίστηκαν με πολλά νέα παιδιά, να αποκτούν σημαντικές εμπειρίες.

Οι πρωταθλητές της Ε.Π.Σ. Σερρών ετοιμάζονται για την… πρόκληση της Γ΄ Εθνικής με μια νεανική ομάδα που αποτελείται από πολλά φιλόδοξα παιδιά και δύο έμπειρους παίκτες, τον Παντελή Κρυστάλλη και το Σάκη Γκόγκα.

Στην μεγαλύτερη διάρκεια του, το παιχνίδι ήταν ένας συνεχής επιθετικός μονόλογος της Δόξας Δράμας. Η ομάδα που λίγο πριν την έναρξη του αγώνα επέστρεψε από το Βώλακα, όπου και πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, έδειξε καλά στοιχεία και ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Καλοί συνδυασμοί, πολλά σουτ από όλες τις πλευρές, ένα πειθαρχημένο σύνολο με πολλά τρεξίματα (αν και η ομάδα προέρχεται από την προετοιμασία και ο αγώνας έγινε με υψηλή θερμοκρασία) με αξιόλογες μονάδες, παίκτες με εμπειρία όπως ο Ματσούκας, ο Ριζογιάννης κ.α

Το σκορ για τους «Μαυραετούς» άνοιξε στο 14ο όταν ο Βιτλής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπάρδα και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Λευτέρης Ματσούκας (0-1). Στο 35ο ο Αλέξανδρος Νατσιόπουλος έξω από την περιοχή και αριστερά έπιασε ένα τρομερό σουτ διπλασιάζοντας τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Στο επόμενο λεπτό ο Ματσούκας άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Μαρκόπουλο και με σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ (0-3). Στο 51ο ο Αλέξανδρος Νατσιόπουλος με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-4. Η Δόξα Δράμας είχε καλές ευκαιρίες με τους Ριζογιάννη (38ο ) Μαρκόπουλο (58ο ) Παρασκευά (76ο) και Λίτσκας (79ο ).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αποστόλης Τζουμαλάκης με βοηθούς τις Αναστασία Μπαντή και Ευαγγελία Βογιατζή από τον σύνδεσμο των Σερρών.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΠΕΡΗΣ (Μίλτος Δουλγέρης): Tσίμας, Νέδος (83′ Τσαλταμπασίδης), Γκάλιος (68′ Βασιλειάδης), Ζάντσιος, Αγγελίδης, Νικολίτσας (85′ Βλαδίνης), Τουμουσίδης (31′ Παπανικολάου), Μπάρδας (83′ Ηλιόπουλος), Κρυστάλλης (55′ Γκόγκας), Μπίντσης (67′ Κουμαλάτσιος), Μαυρουδής (73′ Καλτσούρκοφ)

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Άγγελος Διγκόζης): Βούρας (46′ Βασιλειάδης), Ρεβυθόπουλος (74′ Γεωργιάδης), Βιτλής (46′ Κυριακίδης), Γκότοβος (63′ Κασμερίδης), Παπαζούδης (46′ Καραγιαννίδης/88′ Χατζηκούρτης), Ριζογιάννης (63′ Παρασκευάς), Ντατίδης (46′ Παναγιωτούδης), Νατσιόπουλος (63′ Παπαδόπουλος), Μαρκόπουλος, Ματσούκας (46′ Λίτσκας/88′ Παρασκευούδης), Τσούτσης (63′ Ρανγκέλοφ).

 

Παρέμβαση της Δόξας Δράμας στο διαιτητικό δικαστήριο

 

Πρόσθετη παρέμβαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο θα κάνει την Τρίτη (22/08) η Δόξα Δράμας. Οι «μαυραετοί» στρέφονται κατά της απόφασης του Δ.Σ της Football League για μη κάλυψη του κενού και ζητούν να μη διεξαχθεί μπαράζ, αφού, όπως αναφέρουν, οι ΠΑΕ που δεν πήραν άδεια, όπως π.χ. ο Πανσερραϊκός, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ως εκ τούτου σημειώνουν πως πρέπει όλοι οι δευτεραθλητές να προβιβαστούν.

Την πρόσθετη παρέμβαση υπογράφει ο δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος και σε αυτή  αναφέρεται συγκεκριμένα στους Ηρακλή, Βέροια, Αχαρναϊκό, Πανσερραϊκό, Καλλιθέα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Κισσαμικό και Εργοτέλη. Μιλά για εικόνες διάλυσης στον Γηραιό, εκκρεμείς καταγγελίες για πολυιδιοκτησία στη Βέροια, παράνομη συμμετοχή της Καλλιθέας και εντελώς αβέβαιο καθεστώς στον Εργοτέλη.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η Δόξα: «Με την προσβαλλομένη απόφαση της Football League παραβιάστηκε το άρθρο 4 παρ.5 του ΚΑΠ, καθώς έγιναν δεκτές 17 συμμετοχές ΠΑΕ, εκ των οποίων 6 τουλάχιστον δεν είχαν αδειοδοτηθεί και ως εκ τούτου δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

1. Η ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει αδειοδοτηθεί με την από 17-5-2017 απόφαση του ΠΟΑ/ΕΠΟ, η οποία ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΓΧΩΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, έχει παραιτηθεί από την έφεση ενώπιον της ΕΕΑ/ΕΠΟ, έχει υποβιβασθεί από τη SUPER LEAGUE μετά από απόφαση του δικαστηρίου σας ακριβώς λόγω μη αδειοδότησης, ενώ παρότι πλήρωσε το παράβολο συμμετοχής βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, χωρίς ποδοσφαιριστές, χωρίς γήπεδο, χωρίς υπαλλήλους και στελέχη, χωρίς γραφεία, τηλέφωνα και email, χωρίς εγγυητική επιστολή, χωρίς ενημερότητες και, φυσικά, χωρίς διακανονισμούς των τεράστιων χρεών της.

2. Η ΠΑΕ Βέροια με την από 17-5-2017 απόφαση του ΠΟΑ/ΕΠΟ μετά τον υποβιβασμό της ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΓΧΩΡΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, χωρίς να ασκήσει έφεση ή να υποβάλλει φάκελο. Συγχρόνως τελούν υπό έρευνα οι καταγγελίες για πολυιδιοκτησία με την ΠΑΕ Άρης του πρώην ποδοσφαιριστή Λόπεζ και του πρώην προπονητή Γαϊτάνου σε συνέχεια της από 9/16 απόφασης της ΕΕΑ/ΓΓΑ που επίσης έχει διατάξει και την κατάπτωση της εγγυητικής της.

3. Η ΠΑΕ Αχαρναϊκός με απόφαση του ΠΟΑ/ΕΠΟ ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE, γιατί δεν υπέβαλε ούτε αίτηση και φάκελο, ούτε παράβολο και έφεση, ενώ έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το δικαστήριό σας και έχει προ πολλού καταπέσει η εγγυητική της.

4. Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Η ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Η ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΑ.

5. Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ σημειωτέον παρανόμως διατηρήθηκε στην κατηγορία, καθώς τη θέση της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ που υποβιβάστηκε λόγω ποινής έπρεπε να την πάρει μία εκ των δευτεραθλητών.

6. Τέλος, παρανόμως έγινε δεκτός ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, καθώς είναι εντελώς αβέβαιο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του από κάποιο άγνωστο αλλοδαπό που φέρεται να έχει διωχθεί σε άλλη χώρα για ποδοσφαιρικά αδικήματα και, φυσικά, δεν έχει συσταθεί ακόμα ΠΑΕ, ούτε έχει κατατεθεί το ποσό των 300.000 ευρώ για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου».

Ακολούθως η Δόξα τονίζει ότι «με τον ισχύοντα ΚΑΠ οι ΠΑΕ που δεν πήραν άδεια, αναπληρώνονται από τους δευτεραθλητές και σημειώνει: «Αν εφαρμοστούν σωστά και δίκαια οι κανονιστικές διατάξεις, θα πρέπει να αντικατασταθούν οι μη αδειοδοτηθείσες ομάδες από τις δευτεραθλήτριες ομάδες, όπως η Χαλκίδα, ο Καραϊσκάκης, ο Ιωνικός και η Δόξα».

 

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ για το μπαραζ ανόδου.

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι τα σωματεία Δόξα Δράμας ΓΣ και Καραϊσκάκης ΑΕ είναι αυτά που δήλωσαν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας αιτήματα για την πλήρωση της κενής θέσεως στην Football League και καλύπτουν τις προϋποθέσεις που ζητήθηκαν από τη διοργανώτρια. Κατόπιν τούτου η ΕΠΟ αποφάσισε:

1. Να διεξαχθεί ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ των δύο ανωτέρω σωματείων, σε ουδέτερο γήπεδο. Σε περίπτωση κατά την οποία στην λήξη της κανονικής του διάρκειας ο αγώνας είναι ισόπαλος, θα δοθεί συνέχεια αυτού με τη διεξαγωγή παράτασης τριάντα (30’) λεπτών σε δύο (2) ημίχρονα δεκαπέντε (15΄) λεπτών το κάθε ένα. Αν δε και μετά την παράταση το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, τότε η νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί μετά από εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ΚΑΠ (άρθρο 20 παρ. 13).

2. Για τους δικαιούχους να αγωνιστούν ποδοσφαιριστές ισχύουν τα εξής: • Τα σωματεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές έχουν εγγεγραμμένους ήδη στην δύναμή τους. • Τα σωματεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές αποκτήσουν με διεθνείς μεταγραφές, όπως αυτές προβλέπονται στον Κ.Ι.Μ.Π.. • Τα σωματεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσους ποδοσφαιριστές αποκτήσουν από μεταγραφές από άλλα ερασιτεχνικά σωματεία. • Τα ανωτέρω ισχύουν εφόσον ο αγώνας μπαράζ διεξαχθεί έως και 31-08-2017. • Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις μεταβολών θα πρέπει να κατατεθούν στις οικείες Ε.Π.Σ. έως την παραμονή του αγώνα μπαράζ.

3. Οι Καταστάσεις Υγείας με την ιατρική θεώρηση θα πρέπει να κατατεθούν στην Ε.Π.Ο. και τα σωματεία θα λάβουν την σχετική βεβαίωση κατάθεσης. Η ακριβής ημερομηνία, ώρα και τόπος τέλεσης του αγώνα μπαράζ θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.