«ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΡΥΔΙ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ

 

 

«ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΡΥΔΙ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ

 

Ανεβασμένο το Νευροκόπι

 

Χωρίς γκολ και χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου με το Καλαμπάκι, που διεξήχθη σε συνθήκες πολικού ψύχους. Οι λίγοι, αλλά ηρωικοί φίλαθλοι που παρακολούθησαν τη συνάντηση, είδαν ένα αγώνα με καλό ρυθμό, παρά τον παγωμένο αέρα, με εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν την καλή αγωνιστική τους κατάσταση και πήραν πολύτιμο βαθμό, στην προσπάθεια για παραμονή, οι φιλοξενούμενοι χρειάζονταν τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή, όπου τελικά προσπέρασε η Προσοτσάνη. Στα αξιοσημείωτα η πρώτη φετινή συμμετοχή του 14χρονου δεξιού αμυντικού, Θόδωρου Μελενικιώτη, πολύ σημαντικές επεμβάσεις έκανε ο τερματοφύλακας Χαριζάνοφ του Ακρίτα, εξουδετερώνοντας προσπάθειες των Μαυροβασίλη, Τζιβανάκη. Κορυφαίες στιγμές των γηπεδούχων οι ευκαιρίες με Αγάπωφ (40΄), Κεσίδη (80΄). Διαιτητής: Χριστοφορίδης. Για το Νευροκόπι καλύτεροι οι Γιώργος Χαριζάνωφ, Μίλτος Βασιλειάδης, Σωκράτης Χατζηλαζαρίδης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ: Ένας παλιός, καλός γνώριμος βρέθηκε στο Κάτω Νευροκόπι κι είχε την ευκαιρία να βρεθεί με τους ανθρώπους του συλλόγου. Είναι ο τερματοφύλακας Γιούρι Λοντίγκιν, που ακολουθεί πλέον επαγγελματική καριέρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και είναι παράλληλα και βασικός στην εθνική Ρωσίας. Ο προικισμένος υψηλόσωμος 27χρονος πορτιέρο ήταν στην ακαδημία του Ακρίτα για 2 χρόνια (2002-2004) κι ένα χρόνο στη μεγάλη ομάδα (2005). Το 2006 πήρε μεταγραφή στην Ξάνθη και πλέον αγωνίζεται στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο Λοντίγκιν είχε την ευκαιρία να βρεθεί με τους Γιάννη Σιδηρόπουλο, Γιώργο Σανοζίδη, που ήταν στη διοίκηση όταν αναδείχθηκε μέσω του Νευροκοπίου, ενθουσιάστηκε με τις εγκαταστάσεις και τις αλλαγές που έγιναν στο στάδιο και μίλησε με τα παιδιά της μεγάλης ομάδας και της ακαδημίας. Παραμένει φίλος του Ακρίτα και δεν ξεχνά πώς άρχισε την καριέρα του.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Ο Αντώνης Βασιλειάδης επέστρεψε στο Κάτω Νευροκόπι και θα βοηθήσει με την εμπειρία του σημαντικά την ομάδα του Αντώνη Παπάζη. Παλιός ποδοσφαιριστής του Ακρίτα, ο Βασιλειάδης αγωνιζόταν σε ομάδα της Βουλγαρίας, πλέον όμως θα είναι στο Νευροκόπι.

 

 

 

ΜΑΚΗΣ ΜΕΛΙΔΗΣ