Στην αντεπίθεση ο Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου

Στην αντεπίθεση ο Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου

 

ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΟΝΤΑΞΗ ΣΤΟ “ΤΙΜΟΝΙ” ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

Το τραγικό φινάλε της περσινής περιόδου που οδήγησε τον Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου στη Β΄ κατηγορία Δράμας, σήμανε παράλληλα και την αναδιοργάνωση του συλλόγου, με στόχο την αντεπίθεση.

Η διοίκηση με επικεφαλής τον Μάκη Μελενικιώτη παρέμεινε ίδια, πρώτη και καθοριστική κίνηση η πρόσληψη του προπονητή Στράτου Κονταξή. Κατάγεται από την Προσοτσάνη, είναι 52 ετών και ως ποδοσφαιριστής έπαιξε σε ΓΣΠ, Κάτω Νευροκόπι (Δ΄ εθνική), Ν. Κρώμνη, Μικρόπολη. Στη Δόξα Μικρόπολης, με πρωτοβουλία και παρότρυνση του τότε προέδρου, Δημήτρη Τσορούμογλου, πήρε το πτυχίο του προπονητή (UEFA B) και πολύ γρήγορα έδειξε τις αρετές του και ως προπονητής, με διαπιστευτήρια σε πολλές ομάδες.

“ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ”: Ο Στράτος Κονταξής αρχικά ήταν για δύο χρόνια γενικός αρχηγός στην Προσοτσάνη, έπειτα βοηθός του Λάλα αλλά και πρώτος προπονητής στον ΓΣΠ. Στη συνέχεια ήταν για 4 χρόνια στον Παύλο Μελά Κοκκινογείων (με άνοδο στη Β΄ κατηγορία), στην Καλή Βρύση (με άνοδο στην Α΄ έπειτα από 17 χρόνια) και πέρσι στη Δόξα Βώλακα, με εξαιρετική πορεία και 5η θέση στη βαθμολογία. Δεν είναι τυχαίο πως ψηφίστηκε καλύτερος προπονητής για το 2017. Φέτος είχε προτάσεις από διάφορες ομάδες Α΄ κατηγορίας, όμως προτίμησε το Νευροκόπι κι ο ίδιος εξηγεί: «Βασικό ρόλο στην επιλογή μου παίζει να χαίρομαι εγώ αυτό που κάνω, να το χαίρονται και οι ποδοσφαιριστές. το Νευροκόπι πέρα από ιδιαιτερότητες ως ομάδα και χωριό (είναι απομονωμένο από τον υπόλοιπο νομό), έχει βασικό πλεονέκτημα το πολύ καλό υλικό. Είχε γίνει εξαιρετική δουλειά στις ακαδημίες στα τελευταία χρόνια, μονοπωλώντας τους τίτλους και έτσι η ομάδα διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, που θέλουμε να αξιοποιήσουμε».

-Ποιος είναι ο στόχος για φέτος;

-Βασική και μοναδική μας επιδίωξη είναι η άνοδος-επιστροφή στην Α΄. Ο Ακρίτας είναι μια παραδοσιακή δύναμη στο Δραμινό ποδόσφαιρο. Προσωπικά είμαι άνθρωπος της υπομονής και πιστεύω πως ο προπονητής είναι ο πρώτος που πρέπει να μεταδίδει στους παίκτες την ηρεμία στον αγωνιστικό χώρο και στο παιχνίδι τους. Προσπαθώ να κρατώ μέσα μου την πίεση και να μην τη δείχνω. Ξέρουμε πως η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη, θα δουλέψουμε όμως κατάλληλα και θα ανταποκριθούμε. Η διοίκηση έμεινε ίδια, στις συζητήσεις που κάναμε, ζητήσαμε να γίνει συσπείρωση, ορισμένοι παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας να επιστρέψουν για το κοινό καλό. Περιμένω τη στήριξη του κόσμου όλου του λεκανοπεδίου για τον Ακρίτα. Αυτήν τη στιγμή έχουμε 20 παίκτες, ενδεχομένως να φύγουν ένας ή δύο, θα προωθηθούν τρεις 14χρονοι από την ακαδημία και θα επιστρέψουν κάποιοι μεγαλύτεροι. Εφόσον στην πορεία, μέσα από τα φιλικά, διαπιστωθεί ανάγκη, θα αποκτηθεί ετοιμοπόλεμος ποδοσφαιριστής.

“ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ”: Ο Στράτος Κονταξής είχε συνάντηση με μέλη της διοίκησης και με τους παίκτες. Η προετοιμασία αρχίζει 6 Αυγούστου και ο έμπειρος προπονητής τονίζει: «Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία και να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε. Προσωπικά θέλω να σέβομαι κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, αλλά απαιτώ να με σέβονται κι αυτοί, χωρίς το μέτρο της πειθαρχίας και χωρίς πίεση. Ακόμα και στο δύσκολο διάστημα με τις αγροτικές δουλειές, μέσα από συνεννόηση, μπορούμε να βρούμε λύσεις για να μην χάνονται προπονήσεις. Το γήπεδο έχει άριστο χλοοτάπητα, τέλεια αποδυτήρια, υπάρχει και το κλειστό γυμναστήριο, με τη σωστή δουλειά που θα κάνουμε, όλα θα πάνε καλά».