Στην τελική ευθεία ο Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου

 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΝΕΑΡΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΕ,
ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

 

Στην τελική ευθεία ο Ακρίτας

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας άρχισε για τον Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου, αφού το πρώτο επίσημο ραντεβού προγραμματίστηκε σε μια εβδομάδα.

Έχοντας σημαντικό πλεονέκτημα τα πολλά δικά του παιδιά, αλλά και την παρουσία του Στράτου Κονταξή στον πάγκο, ο Ακρίτας αισιοδοξεί για καλή χρονιά, με την επιστροφή του στην Α΄ κατηγορία Δράμας. Η πρώτη μεταγραφή που ανακοινώθηκε ήταν ο Δημήτρης Λάμπρου. Είναι επιθετικός, 26 χρόνων, πέρσι αγωνίστηκε στην Καλή Βρύση για το πρώτο μισό του πρωταθλήματος και στη συνέχεια στο Καλαμπάκι. Πρόκειται για πολύ αξιόλογο ποδοσφαιριστή, τον οποίο γνωρίζει ο Στράτος Κονταξής, έχοντας συνεργαστεί μαζί του σε Προσοτσάνη, Κοκκινόγεια και Καλή Βρύση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα διαδικαστικά απομένουν για την ολοκλήρωση ακόμα μιας μεταγραφής, ενός έμπειρου αμυντικού, ταυτόχρονα οι άνθρωποι του Ακρίτα ψάχνουν για χαφ.

 

Τιμητική  διάκριση

Ένα στοιχείο που δεν περνά απαρατήρητο, είναι η ανάδειξη των νεαρών παικτών. Είναι από μόνο του εντυπωσιακό πως τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές του Νευροκοπίου έφυγαν με μεταγραφή για μεγάλες ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, ο 15χρονος Κώστας Καστίδης μετακόμισε στον ΠΑΟΚ, ο 16χρονος Θόδωρος Μελενικιώτης στην Κ17 της Ξάνθης και ο Σάββας Γιαματζίδης πήγε στην ΑΕΚ. Το γεγονός από μόνο του αποτελεί τιμητική διάκριση για τον σύλλογο, αλλά και αναγνώριση της πολύ σωστής δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής, αλλά και στη μεγάλη ομάδα, καθώς είναι γεγονός πως στο περσινό πρωτάθλημα ο Στράτος Κονταξής στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στους νεαρούς, δίνοντας χρόνο συμμετοχής. Από κει και πέρα, τυπικό θέμα είναι να ολοκληρωθεί ο δανεισμός στον Πανδραμαϊκό δύο νεαρών επιθετικών, του 17χρονου Γιώργου Τσελεμπή και του 18χρονου Ηλία Μουζενίτωφ.

 

Οι στόχοι

«Στόχος μας στη νέα χρονιά είναι η καλή πορεία, με εξασφάλιση της παραμονής», επισημαίνει ο προπονητής του Νευροκοπίου, προσθέτοντας παράλληλα πως «θέλουμε να αναδείξουμε κι άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ώστε να πάρουν μεταγραφή σε μεγάλες ομάδες». Σίγουρα οι απαιτήσεις στην Α΄ κατηγορία είναι μεγαλύτερες, πλην όμως ο Κονταξής πιστεύει πολύ στους ποδοσφαιριστές του και θα στηριχθεί ακόμα περισσότερο στους νεαρούς Γιώργο Γαλόπουλο, Γιώργο Τσακίρη, μαζί με άλλους που θα προωθηθούν σταδιακά από τις ακαδημίες.

 

Τα φιλικά

Ανακοινώθηκαν τα φιλικά παιχνίδια, που έχουν ως εξής: (7/8) Αλιστράτη-Ακρίτας, (10/8) Ακρίτας-Μικρόπολη, (13/8) Καλή Βρύση-Ακρίτας, (17/8) Ακρίτας-Προσοτσάνη, (21/8) Νέα Αμισός-Ακρίτας, (24/8) Ακρίτας-Αρκαδικός, (28/8) Πετρούσα-Ακρίτας, (31/8) Χωριστή-Ακρίτας. Το πρωτάθλημα αρχίζει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.