EΠΣ Δράμας :Συνεχίζουν Κυριακίδης, Ματρακούκας, Νικολαϊδης

 

 

Συνεχίζουν Κυριακίδης, Ματρακούκας, Νικολαϊδης

 

ΜΕ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΤΟ ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: Για 3η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει στον Άρη Φωτολίβους ο έμπειρος προπονητής Δημήτρης Κυριακίδης. Η διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Ευσταθιάδη, παραμένει ίδια και με δεδομένη την εκτίμηση που υπάρχει εκατέρωθεν για την απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία, η συμφωνία με τον Κυριακίδη ήρθε άμεσα. Στα θετικά στοιχεία το γεγονός ότι το ρόστερ του Φωτολίβους θα παραμείνει ίδιο σε μεγάλο βαθμό, ήδη άλλωστε συμφώνησαν και παραμένουν στην ομάδα οι Γιώργος Αρβανιτάκης, Ηλίας Δημούδης, Σάββας Δημητριάδης, ενώ πολύ σημαντική αναμένεται η βοήθεια από τον Ανέστη Κουγιουμτζίδη, που επανήλθε από πολύμηνο τραυματισμό και θα αποτελέσει ουσιαστικά μια «εσωτερική» μεταγραφή για τη νέα χρονιά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως επιστρέφει ο Γιάννης Χατζίδης, που θα προσφέρει σημαντικές λύσεις. Στον αντίποδα, αποχώρησε ο τερματοφύλακας Πλάτων Αθανασιάδης, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η περίπτωση των Διαμαντή Παυλίδη και Κώστα Καζάκη, οι οποίοι στρατεύονται. Δύσκολη, εξάλλου, δείχνει η παραμονή και του Γιώργου Παυλίδη, λόγω σπουδών, γεγονός πάντως που θα είναι απώλεια για το Φωτολίβος, καθώς ο νεαρός είχε πέρσι πολύ καλή χρονιά, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 22 γκολ. Ο Δημήτρης Κυριακίδης, σε συνεργασία με τη διοίκηση, είναι σε επαφές για απόκτηση τερματοφύλακα, μεσοεπιθετικού και σέντερ φορ και επικρατεί αισιοδοξία για την τελική έκβαση. Το Φωτολίβος στα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία στην Α΄ κατηγορία Δράμας, παραμένοντας σταθερά στις πρώτες θέσεις, ενώ πρόπερσι κατέκτησε και το κύπελλο. Αυτός είναι ένας από τους στόχους της νέας χρονιάς, σε συνδυασμό με πορεία εφάμιλλη των προηγούμενων. Τέλος, να σημειωθεί πως ορισμένα παιδιά πρόκειται να ανεβούν από τις ακαδημίες στη μεγάλη ομάδα, μεταξύ των άλλων οι Δημήτρης Κανταρτζής, Γιώργος Αραμπατζής, Κώστας Κοβανίδης. Οι τελευταίοι, άλλωστε, ήδη στο τέλος της περσινής περιόδου είχαν αρχίσει να προπονούνται με τους μεγάλους.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟ: Η περσινή χρονιά είχε δύο διαφορετικές «όψεις» για τον Εθνικό Αστέρα Καλλιφύτου. Διαθέτοντας νεανικό σύνολο, στον πρώτο γύρο ήταν καθηλωμένος στις τελευταίες θέσεις, ωστόσο με εντυπωσιακή αντεπίθεση στον δεύτερο γύρο, τερμάτισε με άνεση στη μέση της βαθμολογίας (8η θέση), μακριά από περιπέτειες. Η «σφραγίδα» του προπονητή Θωμά Ματρακούκα εμφανής στην πορεία, του ανθρώπου που εμπιστεύτηκε τα νεαρά παιδιά και δικαιώθηκε με τη σωστή δουλειά που έγινε. Ο έμπειρος προπονητής παραμένει στην Καλλίφυτο για 4η συνεχόμενη χρονιά (συνολικά είναι η 10η χρονιά, καθώς είχε προηγηθεί και παλαιότερη θητεία του στον πάγκο του Εθνικού), ενώ ίδια θα είναι και η διοίκηση, με τον πρόεδρο Βασίλη Παραστατίδη, τον Κοσμά Ευθυμιάδη μαζί του και τους υπόλοιπους συνεργάτες. Η ομάδα, πάντως, αναμένεται και στη νέα χρονιά να έχει αρκετές και σημαντικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, ουσιαστικά δηλαδή θα χρειαστεί να δημιουργηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αρχή. Συγκεκριμένα, ο Μπάμπης Μύγας σταμάτησε το ποδόσφαιρο (τιμήθηκε από την Καλλίφυτο για την προσφορά του), ενώ ο τερματοφύλακας Γιώργος Γεωργιάδης λόγω σπουδών θα συνεχίσει σε άλλη πόλη. Από κει και πέρα, οι αδελφοί Θανάσης και Κώστας Κυσσίδης θα αναζητήσουν μεγαλύτερη κατηγορία για να συνεχίσουν την καριέρα τους, ενώ παράλληλα φημολογείται πως ο Δημήτρης Μαντάς θα ενταχθεί στην Κ-20 της Βέροιας. Άγνωστο, επίσης, παραμένει τι θα γίνει με τον Στράτο Παρουτσή, που είναι δανεικός από την Ξάνθη, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη δείχνει και η παραμονή του Βασίλη Γιάντσογλου, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Όλα αυτά δημιουργούν αρκετές εκκρεμότητες και ο Ματρακούκας μαζί με τη διοίκηση, κάνουν καθημερινά επαφές και βολιδοσκοπούν ποδοσφαιριστές, δείχνοντας πάντως σταθερά προτίμηση σε νεαρούς και ταλαντούχους.

ΜΕ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ Ο ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: Με τον Θεοφύλακτο Νικολαϊδη στον πάγκο θα πορευθεί και στη νέα χρονιά ο Πανδραμαϊκός. Η εντυπωσιακή πορεία του περσινού δεύτερου γύρου, αλλά και γενικότερα το έργο του Νικολαϊδη εκτιμήθηκε από όλους και θα συνεχίσουν μαζί. Στη διοίκηση αναμένεται να γίνουν ορισμένες ανακατατάξεις με είσοδο νέων ατόμων στο συμβούλιο και το θέμα θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, έγιναν επαφές και θα παραμένει το δυναμικό, ενώ παράλληλα θα γίνουν και κινήσεις ενίσχυσης με μεταγραφές έμπειρων παικτών, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έγιναν επαφές σε προχωρημένο βαθμό. Μοναδική αποχώρηση είναι ο Μπάμπης Περπερίδης, με τον οποίο η συνεργασία εκατέρωθεν πέρσι ήταν εξαιρετική και έφυγε για προσωπικούς λόγους. Η προετοιμασία θα αρχίσει στις 1 Αυγούστου.

ΜΑΚΗΣ ΜΕΛΙΔΗΣ