ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 

ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
 
Ξανά 6 όμιλοι στη Γ’ Εθνική

 

Την απάντησή της στην ανακοίνωση του ΟΠΑΠ για χορηγικό πρόγραμμα υπέρ των τοπικών Ενώσεων (βλέπε Μελισσανίδης) ύψους 20.000 ευρώ, εν όψει μάλιστα και των εκλογών στην Ομοσπονδία του Ποδοσφαίρου τον προσεχή Οκτώβριο, έδωσε απόγευμα της Τρίτης η διοίκησή της ΕΠΟ, κάνοντας πράξη την συνήθεια των εκάστοτε πολιτικών κομμάτων για ρουσφέτια και γυρίζοντας το πολύπαθο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τουλάχιστον τέσσερα χρόνια πίσω, όταν είχε αποφασιστεί η αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Είναι βέβαια συνήθης αυτή η πρακτική απ’ όλες τις διοικήσεις της ΕΠΟ με στόχο πάντοτε να ικανοποιηθούν πρόεδροι και παράγοντες τοπικών Ενώσεων που δεν εκπροσωπούνται σε πρωταθλήματα Εθνικών κατηγοριών, με στόχο πάντα την υφαρπαγή των ψήφων τους. Κάποιοι αναφέρουν ότι θα μειωθούν έτσι τα έξοδα των μετακινήσεων. Κανείς όμως δεν λέει ότι θα αυξηθούν οι διαιτητές που θα προαχθούν στην κατηγορία από κάποιες Ενώσεις που τώρα δεν έχουν αξιολογημένους (άλλο ρουσφέτι), ενώ κανείς μα κανείς δεν αναφέρει ότι έτσι θα αυξηθεί κατά πολύ ο τζίρος των στοιχηματικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους αγώνες της Γ Εθνικής, αλλά και στα τοπικά πρωταθλήματα, άραγε με ποια ανταλλάγματα; Ο νοών νοείτο και ο νοών, ανόητος!!!

Έτσι, λοιπόν, αλλάζει και πάλι το πλάνο της Γ’ Εθνικής ενόψει της σεζόν 2017-18, καθώς πρόθεση της ΕΠΟ είναι να ξαναγίνουν έξι οι όμιλοι. Σε πρόταση του Γιώργου Γκιρτζίκη που συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας την Τρίτη (14/6), περιλαμβάνεται η κατάργηση των αγώνων μπαράζ των πρωταθλητριών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Αυτό σημαίνει πως και οι 56 πρωταθλητές και δευτεραθλητές Ενώσεων θα ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση ομίλων. Ωστόσο, οι πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής δεν θα προβιβάζονται αυτόματα στη Football League, αλλά μέσω αγώνων μπαράζ.

Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από το συμβούλιο και στην επόμενη συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί. Ως τότε θα έχουν αποφασιστεί οι λεπτομέρειες, όπως το πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται από κάθε όμιλο στο προσεχές πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναφέρει: «Επίσης αποφασίστηκε  να τροποποιηθεί η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, ώστε να καταργηθεί το πρωτάθλημα πρωταθλητριών Ενώσεων. Στο εξής οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων θα προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, της οποίας οι όμιλοι θα αυξηθούν από 4 σε 6. Τέλος θα υπάρχουν play off για την άνοδο στη Β’ Εθνική (Football League)».

 

Θ.Σ.