Όπισθεν από την ΕΠΣ Θεσσαλίας, χωρίς να είναι αυτόματη επανένταξη …..

 

Όπισθεν από την ΕΠΣ Θεσσαλίας, χωρίς να είναι αυτόματη επανένταξη στην ΕΠΟ

 

Και τώρα… τρέχουν. Να μαζέψουν την γκάφα και να γλιτώσουν την τιμωρία επιχειρούν κατόπιν εορτής στην ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Η εν λόγω Ένωση, έπειτα από την απόρριψη της πολυδιαφημισμένης προσφυγής της κατά της νόμιμης διοίκησης της ΕΠΟ από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, συντριπτικά ηττημένη, τα παίρνει όλα πίσω και ήδη προχώρησε σε… άτακτη υποχώρηση.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΕΠΣ Θεσσαλίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη Δευτέρα (15/6) να αποσυρθεί τελείως από την υπόθεση εν όψει και της συζήτησης της κύριας αγωγής, η οποία είχε προσδιοριστεί για τις 18 Νοέμβρη 2015 μετά την αρνητική τροπή που πήρε σε πρώτη φάση η σχετική αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης στην Ομοσπονδία μέσω ασφαλιστικών μέτρων.

Ουσιαστικά, η ΕΠΣ Θεσσαλίας προσπαθεί με… καθυστέρηση να γλιτώσει την αποβολή της από μέλος της ΕΠΟ εξαιτίας της προσφυγής της στα πολιτικά δικαστήρια κατά παράβαση του ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου, καθώς αυτό επισύρει μοιραία τον αποκλεισμό όλων των ερασιτεχνικών ομάδων της περιοχής, μεταξύ των οποίων και της Νίκης Βόλου (έχει δηλώσει πως θα συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική τη νέα σεζόν).

Η επανένταξη της ΕΠΣ Θεσσαλίας στην Ομοσπονδία, όμως, δεν γίνεται αυτόματα (η απόφαση για απόσυρση της προσφυγής θα κοινοποιηθεί στην ΕΠΟ την Τρίτη 16/6).

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα; Πρώτον υποχρεωτικά η ΕΠΣ Θεσσαλίας θα παραστεί στην εκδίκαση της κύριας αγωγής στις 18 Νοεμβρίου 2015 και θα πρέπει να δηλώσει εκεί την απόσυρσή της. Και δεύτερον κανονικά η επάνοδος της εν λόγω Ένωσης στους κόλπους της ΕΠΟ δεν μπορεί να γίνει σε αυτή τη Γενική Συνέλευση (θα διεξαχθεί στις 26 Ιουνίου), αλλά στην επόμενη!

Άρα για να αρθεί ο αποκλεισμός της ΕΠΣ Θεσσαλίας και να γλιτώσουν οι ομάδες που ανήκουν σε αυτή για να μπορούν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση πρέπει να αναζητηθεί ειδική νομική φόρμουλα. Και αυτό δεν είναι ούτε δεδομένο ούτε εύκολο…

 

Τρεις και ο… κούκος

 

Αποτυχημένη μάζωξη… Συγκέντρωση διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγα 24ωρα η ΕΠΣ Μακεδονίας ώστε να δημιουργηθεί ένα αντιπολιτευτικό μπλοκ κατά της διοίκησης της ΕΠΟ εν όψει της Γενικής Συνέλευσης της 26ης Ιουνίου. Η προσπάθεια αυτή, ωστόσο, έπεσε στα… βράχια, καθώς στη συνάντηση συμμετείχαν έξι ΕΠΣ, εκ των οποίων τρεις ήταν ουσιαστικά παρατηρητές, «ναι» σε όλα είπε η ΕΠΣ Κοζάνης, ενώ το Κιλκίς πήρε αποστάσεις…

 

 

.