Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Aρχισε την προετοιμασία του ο Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου

ΜΕ ΑΚΡΩΣ ΝΕΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ, Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ    

Θέληση για διάκριση

Με αισιοδοξία και θέληση για διάκριση, άρχισε την προετοιμασία του ο Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου. Η ομάδα επέστρεψε στον φυσικό της χώρο, την Α΄ κατηγορία Δράμας.

Ένα μοναδικό ρεκόρ δημιούργησε ο Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου, το οποίο αποτελεί τιμητική διάκριση, αλλά και αναγνώριση της εξαιρετικής δουλειάς στις ακαδημίες. Πέντε νεαροί ποδοσφαιριστές μετακόμισαν σε ομάδες εθνικών κατηγοριών, οι Καστίδης (στον ΠΑΟΚ), Μελενικιώτης (στην Ξάνθη), Γιαματζίδης (στην ΑΕΚ), Μουζενίτωφ, Τσελεμπής (στον Πανδραμαϊκό). πρόκειται για εντυπωσιακό επίτευγμα, πάνω στο οποίο θέλουν να συνεχίσουν να επενδύουν όλοι στον Ακρίτα. Αυτό φαίνεται στις δηλώσεις όλων, δηλαδή η μέγιστη προτεραιότητα που δίδεται στα τμήματα υποδομών, σε συνδυασμό με την καλή πορεία.

Τα αποκτήματα

Στον καθιερωμένο αγιασμό παραβρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής Στράτος Κονταξής (συνεχίζει για δεύτερη περίοδο), τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και φίλοι της ομάδας. Νεανικό και ανανεωμένο το αγωνιστικό «προφίλ» της ομάδας, που μετρά ήδη τέσσερις προσθήκες στο δυναμικό της. Είναι οι Δημήτρης Λάμπρου (επιθετικός, από Καλαμπάκι), Ντίνος Κασσός (αμυντικός, από Μικρόπολη), αλλά και οι μεσοεπιθετικοί Αντώνης Βασιλειάδης, Χρήστος Χριστιανίδης (από Αχιλλέα Φαρσάλων), που επέστρεψαν στον σύλλογο. Η νέα διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο, Βασίλη Καστίδη, αλλά και με τον απερχόμενο πρόεδρο, Μάκη Μελενικιώτη δίπλα στην νέα προσπάθεια, παρουσιάζεται ως εχέγγυο για τη στήριξη του τμήματος, καθώς βρίσκονται διαρκώς κοντά στην ομάδα. Παράλληλα, οι γηπεδικές εγκαταστάσεις διατηρούνται εξαιρετικές, ενώ οι επιπρόσθετες εργασίες δίνουν μια εντελώς διαφορετική μορφή στο γήπεδο.

«Πολύ καλό  υλικό»

Ο Στράτος Κονταξής, συνεχίζοντας την καλή δουλειά στο «τιμόνι» του Νευροκοπίου, επισήμανε στις δηλώσεις του: «Θα είναι λίγο δύσκολη η χρονιά, καθώς έφυγαν ορισμένοι βασικοί ποδοσφαιριστές, σε κάποιες περιπτώσεις αυτοί που αποτελούν «βαρόμετρο» για την ομάδα. Έχουμε, όμως και πάλι πολύ καλό υλικό και με τη σωστή δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στόχος μας να σωθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, αναδεικνύοντας ξανά τα νεαρά παιδιά. Υπάρχει πολύ ταλέντο στο Νευροκόπι, τα παιδιά έχουν όρεξη, τα προηγούμενα χρόνια έγινε πολλή δουλειά στην ακαδημία. Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές, από τη μεριά μας δίνουμε ευκαιρίες στους νεαρούς. Πέρσι ο Ακρίτας είχε 9 ποδοσφαιριστές στις μικτές Δράμας, 5 στην παίδων και 4 στην νέων. Δεν υπάρχει ερασιτεχνική ομάδα που να έδωσε 3 παίκτες σε ΠΑΕ. Το διοικητικό συμβούλιο ήταν διαρκώς δίπλα μας, ότι θέλαμε, το είχαμε, το ίδιο και φέτος συμπαρίστανται στην ομάδα».

«Συνεργάτες  όλοι μαζί»

Ο Βασίλης Καστίδης, που ανέλαβε φέτος πρόεδρος, επισήμανε: «Μπορεί να άλλαξαν κάποια πρόσωπα στη διοίκηση, όμως υπάρχει μεγάλη συσπείρωση. Είναι πολύ θετικό ότι στη διοίκηση είμαστε όλοι συνεργάτες, οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού, όλοι προσπαθούμε για τον κοινό σκοπό. Με δεδομένη τη φετινή επετειακή περίοδο των 70 χρόνων από την ίδρυση του Ακρίτα, κάναμε ορισμένα αιτήματα στον δήμο, βρήκαμε ανταπόκριση και γίνονται εργασίες στο γήπεδο. Ευελπιστούμε στα τέλη Αυγούστου θα έχει αλλάξει εντελώς όψη. Οι ακαδημίες είναι μια φιλοσοφία που άρχισε πριν από χρόνια, στελεχώνονται επαρκώς, έγινε καλή δουλειά με τους προπονητές στα προηγούμενα χρόνια και τα αποτελέσματα φαίνονται. Τη σωστή λειτουργία στις υποδομές επιδιώκουμε κι εμείς, αν ένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν μπορεί να παράγει ποδοσφαιριστές, δεν έχει μέλλον. Ο Στράτος Κονταξής έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη από τη διοίκηση, πέρα από την εξαιρετική περσινή πορεία, είχε δημιουργήσει μοναδικό κλίμα και στα αποδυτήρια».

Το έμψυχο δυναμικό

Ο μέσος όρος ηλικίας είναι λίγο πιο πάνω από τα 21 χρόνια! Αναλυτικά: (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ) Γιάννης Αλεξίου, Παρθένης Μιχαηλίδης, (ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ) Ζαχαρίας Γαλόπουλος, Μύρων Ζάντζας, Ντίνος Κασσός, Γιώργος Κατιρτζίδης, Κώστας Μάστος, Γιάννης Μουζενίτοφ, Δημήτρης Τολμαϊδης, Νίκος Τσενεκλίδης, Σωκράτης Χατζηλαζαρίδης, (ΜΕΣΟΙ) Γιώργος Γαλόπουλος, Δημήτρης Κεσόπουλος, Μάκης Μουσμουλίδης, Χρήστος Μιχαηλίδης, Γιώργος Μπάτζιος, Άρης Σωτηρόπουλος, Γιώργος Τσακίρης, Χρήστος Χριστιανίδης, (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ) Γιάννης Αμπατζίδης, Αντώνης Βασιλειάδης, Δημήτρης Κιοσέογλου, Δημήτρης Λάμπρου, Κλεάνθης Τσεπνίδης, Μιχάλης Κεσίδης.